MENÜ

Szórt poliuretánhab a mezőgazdaságban

2013.05.06.

Állattartó épületekben mindennapos probléma az épületszerkezeteken megjelenő ammóniás pára lecsapódása, ami a korrózió elősegítéséhez vezet. A lecsepegő nedvesség eláztathatja az almot és zárlatot okozhat az elektromos gépekben. A szórt poliuretánhabbal bármilyen formájú épületszerkezet résmentesen szigetelhető, mely után a felületi hőmérséklet különbség megszűnik, így a pára nem tud lecsapódni.

Bármilyen tetőfelületen megtapad és ott egybefüggő, résmentes szigetelést alkot. Nagyon fontos tulajdonsága, hogy kiváló hőszigetelő képességén (λ=0,022W/mK) kívül vízszigetelésre is alkalmas, mivel a habszerkezet a vízmolekulákat nem engedi át. Olyan helyeken, ahol a hő- és vízszigetelési problémát kell megoldani, a poliuretánhabbal történő szigetelés ideális választás. Az istálló ingadozó hőmérséklete negatív hatással van a tápanyag felhasználásra, az elhullásra. A poliuretánhabbal szigetelt épületekben állandó hőmérséklet tartható és a tápanyag felhasználás is csökkenthető. Az energia felhasználásban 30-40%-os megtakarítás is elérhető.

Unipur1

Zöldség- és gyümölcstárolókban az optimálistól csak egy fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a raktározott termék minőségét és eltarthatóságát. Kényszerszellőzéssel ellátott épületeknél jogos elvárás egy olyan belső szigetelés alkalmazása, ami a résmentességet („falslevegő” bejutásának megakadályozását) tudja nyújtani. Mivel a poliuretánhab közvetlenül a szigetelendő felületre kerül felhordásra –jó hőszigetelő képességénél fogva viszonylag kis vastagságokban-, a rágcsálók részére nem biztosít életteret és nem telepednek meg benne.

Unipur2

Az energiaárak rohamos növekedésével a gazdaság minden területén egyre nagyobb fontosságot tulajdonítanak a megfelelő, hosszú távú és rövid időn belül megtérülő szigetelés fontosságának. Amennyiben a megfelelő szigetelést választja, a költségek rövid időn belül visszanyerhetők, mert az energiaköltségek csökkennek, az épület állaga hosszú időre stabillá válik.

 

UNIPUR KFT.

7700 Mohács, Bajcsy Zs. u. 29/a

Tel.: +36-30/5738-602

E-mail: [email protected] 

www.unipur.hu