MENÜ

Továbbra is sokszínű és sikeres az AXIÁL

2018.01.26.

Az AgrárgépShow második napján, 2018. január 25-én, csütörtökön került sor az AXIÁL Kft. hagyományos évértékelő sajtótájékoztatójára. A rendezvényen a sajtó és a bankok képviselőinek tartottak előadásokat a vállalat eredményeiről és terveiről.

 

A sajtótájékoztatót Harsányi Zsolt, tulajdonos-ügyvezető kezdte, aki elmondta, hogy a nagy gépgyártók elsődleges törekvése, hogy minél szélesebb portfóliót kínáljanak vásárlóiknak, és a bajai központú vállalkozás szintén ezt az elvet vallja. „Azok sikeresek, akik sokszínűek. Az AXIÁL gépválasztéka pedig sokszínű.” – hangsúlyozta a tulajdonos-ügyvezető. Ugyanakkor hozzátette, hogy az AXIÁL nem csupán gépkereskedő, hanem szolgáltató cég.

Egyre nagyobb jelentőséget kapnak a gépekbe integrálható digitális megoldások, mint például a különböző automatikus és feladatoptimalizáló rendszerek vagy a precíziós lehetőségek, melyek mind arra irányulnak, hogy hasznot termeljenek a használójának. Az AXIÁL Kft. ezt szeretné maximalizálni, ezért 2018 januárjától újabb gyártó termékeivel bővíti GPS-eszköz kínálatát, a Trimble márka berendezéseivel és szoftveres megoldásaival. Az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportja a Trimble prémium partneri hálózata, a Vantage révén segít a megfelelő precíziós növénytermesztési technológiai elemek kiválasztásában, és gondoskodik arról, hogy az zökkenőmentesen működjön egész évben.

Harsányi Zsolt a bejelentést követően hozzátette: „Nagyon sokat tanultunk az elmúlt időszakban a precíziós munkaműveletekről és irányzatokról, de a következő évek nagy feladatai közé tartozik, hogy minél egyszerűbbé tegyük ezeket az eszközöket és folyamatokat a felhasználók számára.

Továbbra is kiemelt jelentőséggel bír, hogy a high-tech gépeket és berendezéseket hozzáértők kezeljék és szereljék, ezért a fiatal generáció mezőgépészeit tapasztalathoz kell segíteni. Az AXIÁL Kft.-nél 2017-ben 65 mezőgépész és technikus tanuló, valamint 7 fő mezőgazdasági gépészmérnök szakra járó egyetemi hallgató szerzett gyakorlatot. „A jövő kiválóságai köztünk vannak.” – mondta végezetül a tulajdonos-ügyvezető.

Pintér Zsolt ügyvezető vette át a szót, aki elmondta, hogy az AXIÁL Kft. történelmének második legnagyobb, nettó 75,5 milliárd forintos forgalmát zárta, melynek 30%-át az Alkatrész-, 28%-át a Gép-, 22%-át a CLAAS-, 8%-át a Használtgép-, 7%-át a Szerviz és 5%-át az Építő- és Anyagmozgatógép-üzletág tette ki. Kiemelkedően teljesített a vállalat használtgép ágazata, melynek kollégái 1650 gépfelmérést végeztek, és 6,3 milliárd forint nettó árbevételt értek el. Ez szám szerint 630 db értékesített gépet jelent.

axial-img_8136-k

Az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy mintegy 5,3 milliárd forintot költöttek telephelyfejlesztésre 2012 és 2017 között, melynek eredményeképp 15.000 négyzetméternyi szervizműhely-kapacitással rendelkeznek. Továbbra is folytatják a beruházásokat, a következő állomás várhatóan a szombathelyi AXIÁL pont lesz.

Ezt követően Pintér Zsolt röviden összefoglalta, milyen szerviz díjcsomagokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére, illetve hogy a szolgáltatási díjaiknak milyen közvetlen összetevőik vannak. A költségek legtekintélyesebb részét a munkavállalóhoz, vagyis a szerelőhöz köthető költségek teszik ki (megközelítőleg 65%), de megjelennek a gépjárművel, eszközökkel, épületekkel és üzemeltetésükkel, valamint az adminisztrációval és háttértámogatással kapcsolatos költségek is. Természetesen ehhez még hozzájárulnak olyan egyéb járulékos költségek, mint például a szakmai képzések, gyártói szoftverek és a felelősségbiztosítás.

axial-img_8228-k

Az AXIÁL Kft. a 2001. óta kínál átalánydíjas szolgáltatásokat partnereinek. A szolgáltatási forma keretén belül egy évre előre megállapodva, leszerződve látják el a mezőgazdasági-és építőipari gépek szakszervizét. A hagyományokhoz hűen az idén is kiválasztottak három olyan céget, akik évek óta kiváló szervizpartnerei a vállalatnak és emlékdíjat adtak a részükre. Kitüntették a Recrea Kft.-t, a Jász-Köre Kft.-t, és a Tiszavasvári Zöldmező Kft.-t. Az elismeréseket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető, Mezőfi Gábor Vevőszolgálat-igazgató és Torgyik Attila Szervizüzletág-igazgató adta át a cégek képviselőinek.

axial-img_8416-k