MENÜ

Traktor mellé fűnyíró?

2015.06.11.

Most minden megrendelt Kubota GX traktor mellé GR1600-as dízel fűnyíró traktor jár. Az akcióban részt vevő GX traktorok két teljesítményváltozatban érhetőek el: az M110GX 116, az M135GX pedig 140 lóerő teljesítménnyel. Most nézzük, milyen felszereltséget kapunk.

Két-Kata ajándék fűnyíró 1

 

KUBOTA motor

A Kubota dízel motorok maximális teljesítmény kihasználást biztosítanak kiemelkedő gazdaságossággal és alacsony káros anyag kibocsátással párosítva. A fejlett, hengerenkénti 4 szelepes közvetlen központi befecskendezéses rendszer a common rail technológiával együtt biztosítja a kiemelkedő teljesítményt alacsony üzemanyag fogyasztással valamint zaj és vibráció csökkenéssel. A dízel részecskeszűrős kipufogó rendszer és a kipufogógáz visszavezetés a korábbi típusokhoz képest jelentősen csökkenti a káros anyag kibocsátást. Az aktív fordulatszám felügyeletnek köszönhetően állandó szinten tartható a fordulat, így változó körülmények mellett sem csökken. Előre beállítható és menthető egyszerre két fordulatszám, mely lehetővé teszi egy munka közbeni és egy fordulás közbeni érték beállítását.

 

Intelli-Shift – az intelligens sebességváltó

A Kubota GX traktorok Intelli-Shift 8 névre hallgató terhelés alatti „csoport-powershift” sebességváltóval rendelkeznek; 3 fokozatban, 8 terhelés alatt kapcsolható sebességgel és választható automata móddal. Így összesen 24 sebességet kapunk előre és hátramenetben is a terhelés alatti irányváltónak köszönhetően. Precíz váltás a durva kapcsolások csökkentése érdekében. A sebesség és fokozat váltó könnyedén működtethető egy egyszerű karral, vagy akár a kartámaszon lévő nyomógombbal is. Az egyszerűen beállítható 4 fokozatú automata mód lehetővé teszi az automata váltásokat, hogy változó terepviszonyok mellett is mindig a maximális teljesítmény álljon rendelkezésünkre.

 

Könnyű kezelés nehéz körülmények között is

A Kubota GX traktorokon egyedülálló felszereltség az első portálhajtásos konstrukció, mely nagy has magasságot ad és biztosítja az extrém kis sugarú kanyarodást. A gyárilag felszerelt „Bi-Speed” kanyarodási rendszer gyors és fürge kormányozhatóságot biztosít szűk helyeken. A hosszú tengelytávnak köszönhetően kiváló stabilitású az egyenesekben, és remekül manőverezhető szűk fordulókban is. A portálhajtás és a „Bi-Speed” párosítás olyan mozgékonnyá teszi a gépet, amely páratlan ebben a kategóriában. Olyan kis íven fordulnak, mint a 20 lóerős kertészeti traktorok. A 140 lóerős M135GXS traktor rugózott mellső híddal rendelkezik, mely könnyen megbirkózik a nehéz terepviszonyokkal és segíti a kényelmes munkavégzést.

 

Két-Kata Kubota M110GX

 

A maximális kényelemért

A Grand X 4 oszlopos és magasabbra került fülkéje széles és zavartalan látóteret biztosít minden szögből. Az alapfelszereltségként kínált új, nyitható tetőablak biztosítja a friss levegő áramlását és teljes rálátást biztosít homlokrakodóval végzett munkákra is. A traktor automatikus magasság és súlykontrollal szerelt légrugós üléssel rendelkezik, mely úgy lett tervezve, hogy elnyelje a rázkódást és csökkentse a fáradtságérzetet. A segédülés szériatartozék, mely biztonsági övvel szerelt utasa biztonsága érdekében. A dönthető, teleszkópos kormány ideális vezetési pozíciót nyújt miközben a szervo kormányzás könnyíti a vezetést egyenetlen terepen is. A magas fokú kezelési kényelem érdekében nagy teleszkópos tükrök és hátsó ablaktörlő-mosó könnyítik a kilátást, illetve az összes kijelző, kar és kapcsoló a jobb oldali konzolon, vagy a kormány körül van elhelyezve. A klíma és az USB rádió garantálja kiváló a munkakörülményeket, még hosszú műszakokban is.

 

Amiért a GX traktorok

Méretük miatt univerzális gépek és minimális elektronikát tartalmaznak. Megfelelő kerékmérettel jól alkalmazhatóak sorközművelésre, kellően mozgékonyak és teljesítményük alkalmassá teszi nehéz talajmunka elvégzésére is. A GX traktorokat a magyar gazda igényeinek megfelelően szereltük fel; Kleber Traker abroncsozással állítható felniken, sárvédő szélesítéssel és hosszabbítással hátul, elforduló mellső sárvédővel, 2+1 vezetékes légfékkel, hidraulikus vontatmányfékkel, 38 mm-es pótkocsi vonófejjel, lengő vonórúddal, 12x45 kg-os frontsúlyokkal és sárga villogó lámpával csak a fontosabbakat kiemelve.

A japán mérnökök elsődleges célja volt olyan traktort tervezni, mely minimális számú alkatrészből minimális beszállítói körrel maximális megbízhatóságot megcélozva teljesíti az elvárásokat. A Kubota GX traktorok minden apró részlete ki van dolgozva, az üzembiztosságra pedig kielégítő biztosítékot nyújt a 3 év gyári garancia.

 

Két-Kata ajándék fűnyíró 2

 

És a GRátisz 1600-as fűnyíró

A fűnyíró meghajtásáról egy 13 lóerős Kubota dízel motor gondoskodik, maximum 1,2 liter/órás üzemanyag fogyasztással. A kaszálási idő folyamatos fenntartásához egy nagy, 18 literes üzemanyag tank áll rendelkezésre. A megbízható hidrosztatikus sebességváltónak köszönhetően könnyen működtethető a fűnyíró egyetlen pedál segítségével. A hagyományos ékszíjhajtással szemben a GR1600-as fűnyíró traktorok kardántengelyes kaszameghajtással rendelkeznek. Ez a meghajtási rendszer a lamellasoros kaszakuplunggal hibamentes működést eredményez. A 2 db egyenként 9 mm vastag késnek nem okoz gondot a magas fű, a 370 literes fűgyűjtőnek és a 107 cm-es munkaszélességnek köszönhetően pedig hatékony munkavégzés érhető el. Ezekkel a tulajdonságokkal és a masszív alvázas felépítéssel bátran nevezhető ipari technológiának a Kubota GR1600-as fűnyíró traktor.   

 

Két-Kata ajándék fűnyíró 3

 

Az akció 2015. május 5-től visszavonásig érvényes,

illetve gép előrendelés esetén is fennáll.

 További információkért látogasson el weboldalunkra www.kubota-traktorok.hu 

vagy keresse területi képviselőinket:

 

Két-Kata térkép