MENÜ

Új, kompakt Weidemann teleszkópos rakodó: T6027

2016.05.04.

A T6027 idei bevezetésével a 2 x 2 méterosztályban a Weidemann piacra dobja a kifutott T6025 jelentősen átdolgozott utódját. A gép 6 m emelési magassággal lett tervezve közepes és nagyobb mezőgazdasági üzemekhez és biogáz üzemekhez. Javított teljesítmény-paraméterekkel és sok új opcióval a gép értékesítése 2016 júliusában indul.

Precíz munkavégzés a magasban a kanál-visszatoló automatikával.

 

Az új T6027 gépet egy III-B szintűlejtő, 55,4 kW/75 LE teljesítményű turbómotor hajtja. Ez általában DOC-kal (dízeloxidációs katalizátor) vagy opcionálisan DPF-fel (dízel-részecskeszűrő) dolgozik. Így a gép üzemanyagot takarít meg és erősen, dinamikusan működik. A vezető számára maximális rugalmasság és hatékony munkavégzés érdekében már 3 menetfokozat érhető el (0-7 km/h, 0-15 km/h és 0-20 km/h) - Opcionálisan 30km/h is kapható. A maximális névleges teherbírás 2,7 tonnára növelhető, ez lehetővé teszi a gép széleskörű használatának lehetőségét.

A többször kitüntetett vezetősegéd-rendszer, a vls (Vertical Lift System) már bevált a Weidemann teleszkópos rakodóknál és a T6027-nél is használatos. Itt a vezető 3 különböző mód között választhat - kanál-, máglyázó és manuális mód. Ez lehetővé teszi a gyors rakodást minden használat során és maximális biztonságot nyújt a vezetőnek.

Igazi könnyítés a hidraulikus tömlők összekötésénél és szétválasztásánál - a 3. vezérlőkör nyomásmentesítésének gombja elöl, a teleszkópkaron található.

 

További újítások röviden

Az elektronikusan elővezérelt botkormány és a teherfüggő átfolyás-elosztás (Flow Sharing) lehetővé teszi a gyors rakodást a vezető számára, mivel különböző mozdulatokat egyszerre is végre lehet hajtani (emelés/süllyesztés, ki- és betolás).

Nagyon praktikus még az újonnan rendelkezésre álló kanálvisszatoló automatika is. A botkormány megfelelő megnyomásával a szerszámtartó pozíciója eltárolásra kerül. A következő rakodás során így a szerszámot ugyanabba a pozícióba vissza lehet helyezni. A kanál-visszavezetési automatika így pluszt jelent a kényelem és a gyorsaság terén a vezetőnek ismétlődő munkálatok esetén, mint a máglyázás, raklapvillával vagy fix magasságú tartályok feltöltése ill. falak áthidalása a kanállal.

Hidraulikusan működtetett munkaszerelékek fel- és lecsatlakoztatásához és kínál a T6027 teleszkópos rakodó némi különlegességet: A 3. vezérlőkör nyomásmentesítő gombja könnyen hozzáférhetően található a teleszkópkaron. Így a különböző munkaszerelékek még gyorsabban és hatékonyabban cserélhetőek ki. Ez bekapcsolt gyújtás ill. járó motor esetén is működik.

A gépbe behelyezett "Jog Dial" segítségével szükség esetén a hidraulikaolaj átfolyási mennyisége manuálisan is beállítható. A "Jog Dial" egy elektromos kezelőelem egy ujjakkal forgatható kerék formájában a fokozatmentes beállításhoz. Ez akkor előnyös, ha különböző munkaszerelékeket akarunk a gépen használni és így az olajnyomást szeretnénk a munkaszerelék használata során szabályozni. Ezen kívül lehetséges a csatlakozásokhoz érkező olajmennyiséget folyamatos üzemmel beállítani. Így az utcaseprő gép vagy a hómaró forgási sebessége fokozatmentesen beállítható. A vezető így nagyon finoman és erőforrás-takarékosan tud a géppel és a felépítménnyel dolgozni.

A szellőzőrács koszolódása, pl. szalma rakodása esetén irányváltó szellőztetővel megakadályozható. A hidraulikus motor és a szivattyú úgy vannak beállítva, hogy a ventilátor légárama megfordítható lehessen (irányváltási lehetőség). A kabinban gombnyomással a kosz a motorháztető beszívó felületeiről egyszerűen el lesz fújva. Ez védi a gépet sérülések elől túlmelegedés miatt és megspórol a vezetőnek leszállásokat.

Folyamatos szennyeződésmentes légbeszívás az irányváltó szellőző miatt - különösen hasznos hosszas szalmapakolás esetén.

 

A T6027-ből nagyszerűen lehet körbe látni és különösen jól jobbra a lent elhelyezett, lejtő motorháztető miatt. Ott, ahol nem kell 2 m alatt magasságok alatt átmenni, az ügyfél az opcionális 12 cm-es kabinmegemelés miatt még jobb látószöget kap a teljes munkaterületre. A kabin oldalsó szélvédője, valamint a szélvédő hátul opcionálisan fűthetőek. Ez javítja a kilátást télen.

A teleszkópos rakodó alkalmas utánfutó-üzemre. Ehhez opcionálisan különböző csatlakozók állnak rendelkezésre: az egyszerű rendező csatolástól a félautomatán keresztül az Auto-Hitch csatlakozásig. A nem fékezett utánfutósúly 750 kg, egy fékezett tengely esetén 3.500 kg és két fékezett tengely esetén 8.000 kg. A hidraulikus fékberendezéssel akár 11.250 kg utánfutósúlyt is el lehet tolni. Be lehet szerezni hidraulikus csatlakozást egy billentő csatlakoztatására.

Ezen túlmenően az új T6027 teleszkópos rakodó számtalan más opciókkal is felszerelhető, pl. hárompontos fartartó, hajtó tengelycsonk, központi kenőberendezés, kézi beállítás ill. kézigáz, és sok más.

A T6027 sok új funkciót kínál, amelyek a mindennapi működésben segítenek és ésszerűek - egy kompakt teleszkópos rakodó, amely sokféle munkaszerelékkel minden szükséges munkát el tud végezni.