MENÜ

Új típusú takarmány-kiegészítőt fejleszt az Adexgo Kft.

2019.05.21.

Az Adexgo Kft. és a Szent István Egyetem „Új típusú takarmány-kiegészítő fejlesztése az állatok termelési mutatóinak javítására" címmel közös nemzetközi projektben vesz részt.

 

A román Avicola Lumina cég vezetésével az Adexgo Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a gödöllői Szent István Egyetem, valamint további 3 román partner (2 gazdasági vállalat és egy Kutató Intézet) Konzorciumi formában pályázatot nyert a nemzetközi EUREKA Danube programban. A hazai résztvevők a projektben vállalt feladataik megvalósításához „Az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása (EUREKA_16)” című pályázaton összesen 50 458 810 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

Az „Új típusú takarmány-kiegészítő fejlesztése az állatok termelési mutatóinak javítására” című nemzetközi pályázat fő célja új, innovatív takarmány-kiegészítő termék létrehozása főként baromfitenyésztő vállalatok részére. A kifejlesztésre kerülő termék fermentációs úton előállított, mikroelemmel (cinkkel) dúsított élesztő és ipari melléktermékként keletkező növényi és gomba eredetű polifenolokat tartalmazó élesztő biomassza keverékének felhasználásával jön létre.

 

nkfia_infoblokk_kerettel_projekt_fekvo_2019_hu