MENÜ

Újabb örömteli siker az Unicomp életében

2014.04.03.

A székesfehérvári Unicomp Kft. alighogy átvette GrainPatrol nevű vezeték nélküli terménymonitorozó rendszerével a Finn Minőségügyi szervezet „Minőség-Innováció 2013” díját, máris egy újabb sikernek örvendhet. Mezőgazdasági megoldásai közül most az AgroSense elnevezésű terméke, egy vezeték nélküli mezőgazdasági adatgyűjtő rendszer vívta ki a hazai mezőgazdasági szakemberek elismerését.

2014-ben az AgroSense rendszer a Hódmezőgazda Zrt. által kiírt "Magyar Növénytermesztésért Termékdíj" pályázaton Technika-Technológia kategóriában I. helyezést ért el.

A rangos pályázat elismerésben részesítette azokat a cégeket, amelyek a szakmai zsűri megítélése szerint a közelmúltban a legtöbbet tettek a növénytermesztéshez kapcsolódó agrotechnikai, növény-genetikai, agrárinformatikai ismeretek, termékek fejlesztéséért, ezáltal a magyar növénytermesztés eredményességének és versenyképességének javításáért.

A 2014. április 1-jén, Hódmezővásárhelyen megrendezett díjátadó ünnepségen az Unicomp Kft. ügyvezető igazgatója, Dóra Levente vette át az elnyert díjat.

„Az AgroSense rendszer újszerű megoldást kínál a mezőgazdaságban felmerülő nehézségekre, kihívásokra. Azzal a céllal alkottuk meg, hogy képes legyen egy adott termőterületen a környezeti paraméterek elosztott monitorozására. Az elosztott rendszer ebben az esetben azt jelenti, hogy a mezőgazdasági terület (szántóföld, ültetvény, melegház, stb.) több pontján párhuzamosan történik az adatgyűjtés. Erre azért van szükség, mert a terület különböző pontjain eltérőek lehetnek a környezeti viszonyok, ami pedig befolyásolhatja például az öntözés vagy a növényi kártevők elleni beavatkozás szükségességét.

Az AgroSense rendszer mini meteorológiai állomások és egyéb mérőeszközök vezeték nélküli hálózatából áll. Egyszerűen telepíthető, pontos és megbízható megoldás nagy felbontású környezeti adatok begyűjtésére, a termőterületeken belüli eltérő öntözési, permetezési és egyéb kezelési igények feltárására. Így segíti a gyakorlatban a termelés hatékonyságának növelését és a felesleges környezeti terhelések elkerülését.

Az Európai Unió integrált növénytermesztési előírásainak megfelelően a jövőben egyre nagyobb szerepet kapnak a precíziós mezőgazdasági megoldások, s az AgroSense rendszer ezen megoldások közé kiválóan illeszkedik.” – tájékoztatott Dóra Sebestyén, az Unicomp Kft. cégvezetője.

Agrosense_Szorolap

A pályázatról bővebben ITT olvashat!