MENÜ

Újdonságok és vonzó ajánlatok a Väderstad nyári Tempo előszezoni akciójában

avagy 50%-os piaci részarányt csak a legjobb ajánlatokkal lehet elérni és fenntartani!

2020.06.29.

A Väderstad idei, 90 oldalas szemenkénti vetőgép árlistája tanúskodik arról, hogy a Tempo piacra lépése óta eltelt 8 évet a szüntelen fejlesztés és modellválaszték bővítés jellemezte. 

 

Jelenleg 5 modellcsalád 21 típusa közül választhatnak a termelők, ami egyben azt is jelenti, hogy nincs olyan üzemméret, gazdálkodási és gépesítési háttér, amihez ne tudna a svéd gyártó megfelelő Tempo modellt ajánlani. A legegyszerűbb kivitelű, függesztett 4 soros Tempo R modelltől kiindulva, a hazánkban is legnépszerűbb, vontatott 6-8 soros Tempo F típusokon át, a legnagyobb munkaszélességű, vontatott Tempo L vetőgépekkel bezárólag, teljesnek mondható a svéd gyártó modellkínálata. Részben ennek is köszönhető a Väderstad magyarországi sikere, amit jól szemléltet, hogy 2019-ben már 50%-ot meghaladó volt a Tempo vetőgépek piaci részaránya a VDMA statisztikája szerint, azaz az idehaza értékesített szemenkénti vetőgépek közül minden második a svédországi gyártósorokon készült!

Hazánkban idén került átadásra az 500. Tempo vetőgép. A hirtelen felfutó kereslet miatt az elmúlt két évet a keresleti piac jellemezte, akik nem rendelték meg időben, azaz az előszezon alatt a vetőgépüket, sajnos egy újabb évet vártak rá. Az itthon értélkesített évi 80-90 Tempo vetőgép közel felét a vontatott 6 és 8 soros Tempo F változatok adják. Az értékesítésből 20-20%-ban részesednek a függesztett modellek, azaz a Tempo T és V típusok, amelyek a változtatható sortávolságnak köszönhetően a hagyományos kapásnövények mellett repce, cukorrépa és szója vetését is lehetővé teszik. A legújabb fejlesztésű, 8-24 soros, vontatott Tempo L modellek 5%-ot képviselnek az eladásban, napi vetési teljesítményüket jól példázza, hogy a jelenlegi világrekorder (Tempo L 16, 502 hektár/24 óra) ebből a modellcsaládból került ki.

 

tpl 24

Tempo L 24: A jelenleg kapható legnagyobb sorszámú változat. 450 mm sortávolsággal, valamint 90 literes mag-, és 3000 literes műtrágyatartállyal készül

 

A Tempo modellek úgymond finomhangolása folyamatos, ami nemcsak újabb opciókat jelent, hanem olyan új modelleket is, amelyek egy-egy piaci szegmens igényeire hangolva készülnek. Erre kiváló példa a Tempo V WideLining, ami az elmúlt évi Agritechnica kiállítás díjazott terméke is volt. A Tempo V WideLining a vetőegységek hidraulikus úton történő elmozgatásával alakítja ki a művelősávokat, mégpedig úgy, hogy közben nem csökken a hektárra kivetett mag mennyisége. Egy 8 soros, 750 mm sortávolságú Tempo V, valamint egy 18 m munkaszélességű, 1050 mm nyomtávolságú hígtrágya kijuttató gép együttes alkalmazása estén, ez 8%-kal nagyobb állománysűrűséget és természetesen ezzel arányosan nagyobb termésátlagot is jelent.

 

tempo-widelining

Tempo L WideLining: A siló-, illetve a biomassza kukoricát termelő gazdaságok igényeire lett szabva

 

A Tempo vetőgépek egyik lényeges eleme a magbarázdában dolgozó nyomókerék, ami megállítja a PowerShoot rendszer által kilőtt magokat, és megfelelő mag-talaj kapcsolatot alakít ki. A gyártó - két év tartós tesztet követően - egy teljesen új kialakítású, küllős nyomókerék típus bemutatását is a 2021-es modellévre időzítette. Így a meglévő 60 és 70-es keménységű változatok mellett az új, ún. ProStop típus is rendelhető opció lesz már a júniustól induló előszezoni akciótól kezdődően.

 

väderstad prostop - 3

ProStop nyomókerék: kisebb a magbarázda oldalára ható tömörítő hatás

 

A magárokban ébredő erőhatásokat a tömör gumi abroncsozású ProStop nyomókerék középső, műanyag küllős része veszi fel, így kisebb a sérülés kockázata, és kisebb a magárok falát érő tömörítő hatás mértéke is. Mindez tovább javítja a vetésminőséget és csökkenti a kopás mértékét. A hannoveri kiállítás másik újdonsága, a 8-24 soros központi magfeltöltésű Tempo L Central Fill 2020. októberétől lesz rendelhető, egyelőre még műtrágya és mikrogranulátum opció nélkül. Új modellként mutatkozik be a 750 mm sortávolságú Tempo V 9, valamint a műtrágya opció nélkül is megrendelhető Tempo L 8-18.

 

tempo l centrafill

Tempo L CentralFill: a központi magfeltöltésű modell gyártása novemberben kezdődik, egyelőre még műtrágya opció nélkül

 

tempo l 8-18

Tempo L 8-18: műtrágya opció nélküli, vontatott, 8-18 soros változatok

 

A Tempo L típusokon 90 literesre csökkentették a magtartályok térfogatát, amelyre azért volt szükség, hogy el lehessen érni a 450 mm-es sortávolságot is. Ezen apró változtatásnak köszönhetően a nyári előszezontól kezdődően 5 új konfiguráció rendelhető 7,2-12 m szélességű vázzal és 12-24 vetőkocsival. A legnagyobb sorszámú modell jelenleg a Tempo L 24, amely 12 méteres vázzal, 450 mm-es sortávolsággal készül, és amit elsősorban cukorrépa, szója és repce vetésére ajánl a gyártó. A nagyobb teljesítmény elérése érdekében a 25 literes magtartályokat 90 literesre cserélték. A Tempo L vetőgépek ezentúl kardánszivattyúval is megrendelhetők, ami 30-55 liter/perc értékkel csökkenti a traktorral szemben támasztott hidraulika igényt. Megújult az Apple App Store-ból letölthető Väderstad E-Control alkalmazás is, ami azt jelenti, hogy az ezt követő szoftver frissítések során gépkezelési útmutatók, alkatrész katalógusok és ún. QuickStart kisfilmek is letölthetők, majd offline használhatók a munka során, akár kint a szántóföldön is.        

A Väderstad nevéhez köthető a nyári előértékesítési akció is, ami évekkel ezelőtt még furcsának tűnhetett. Ki akar nyáron szemenkénti vetőgépet venni? A gyártó oldaláról azért lényeges a 4 hónapon át tartó Tempo előszezon, mert csak úgy tudja kielégíteni az egyre nagyobb igényt, hogy már a nyár derekán elkezdi a precíziós vetőgépeinek gyártását. Konkrét megrendelések nélkül készletre kellene gyártania, ami azért is kockázatos, mert az opciók széles kínálata miatt, valószínűleg nem pontosan olyan konfigurációk kerülnének le a gyártósorról, amit később a vevők szeretnének. Így 6-8% előszezoni kedvezménnyel arra ösztönzi a gazdálkodókat, hogy már nyáron döntsenek a tavaszi beruházás kérdésében. A Väderstad mindehhez kedvező szállítási és fizetési kondíciókat is biztosít, ami azt jelenti, hogy például mindössze 10% előleget kell fizetni megrendeléskor, a szállítást a november-február közötti időszakra, a teljes vételár megfizetését pedig február közepéig lehet halasztani. Nem csoda, hogy a június-szeptember közötti előszezoni időszakban a megrendelések 60-70%-a már beérkezik a gyárba.

A kiváló termék mögött magas színvonalú szolgáltatás áll, hiszen minden Tempo vetőgéphez 2 év teljeskörű garancia is jár, a vetőtárcsákat pedig térítés mentesen cseréli a gyártó, amennyiben rendetetés szerű használat mellett törés vagy repedés fordul elő rajtuk. A Vaderstad Kft. értékesítő és szervizes kollégái nem csak a saját szakterületük specialistái, de jól értenek a különböző virtuális terminálokon futó Task Controller alkalmazás beállításához is. Ahány traktormárka, annyiféle megközelítés, ráadásul a problémát sokszor az is árnyalja, hogy a szakaszolás és a táblavégi fordulók beállításakor sok gazdálkodó és gépkezelő magára hagyva, önállóan próbál meg elindulni. Ilyen esetekben jól jön a svéd gyártó szakembereinek tudása és sokévnyi tapasztalata.

 

www.vaderstad.com

vaderstad_logo