MENÜ

Väderstad 2015. évi újdonságai

2015.02.06.

Az új Rapid még könnyebbé teszi a munkát

A Rapid vetőgép - megbízható vetési rendszerének és többféle művelőeszközének köszönhetően - mindig a legjobb választás, függetlenül a termesztési technológiától.

A 2015. évi Rapid modell újratervezett, modern magtartálya még jobb magáramlást biztosít a csoroszlyák irányába. A vetőcsoroszlyákhoz és a magadagoló rendszerhez való hozzáférés is könnyebb az újfajta tartálykialakításnak köszönhetően.

 A hidraulikus magadagolás új lehetőségeket teremt

Vaderstad_1
A hidraulikus magadagolás növeli a Rapid C/S vetőgépeken a magadagolás precizitását és tovább egyszerűsíti a kezelhetőséget, ugyanakkor lehetővé teszi a GPS vezérléssel történő vetést.

A Väderstad E-Services által - a GPS rendszerrel együtt - olyan egyéb funkciók válnak lehetővé, mint például az automatikus vetőgéplezárás a táblavégi fordulókban vagy a vetés közben automatikusan változtatható magmennyiség.

 

 

 

Gondozásmentes csapágyazás  - kevesebb karbantartásra fordítottVaderstad_2
idő

A Rapid 300-400C/S vetőgépek újfajta csapágyazása gondozásmentes, azaz nem szükséges a kenésük. Mindez többszörös tömítéssel társul, ami lényegesen megnöveli az élettartamot.

A gondozásmentes csapágyazás csökkenti a karbantartási igényt. Az eredmény a kisebb üzemeltetési költségben és a kevesebb leállásban nyilvánul meg.

 

 

 

Az új Carrier még hatékonyabb

Az új, sokoldalú Carrier látványos munkát végez nagy mennyiségű szármaradványt hagyó növények tarlóján, aminek hátterében elsősorban a Carrier L 51, valamint a Carrier XL 61 cm-es tárcsái állnak. A tárcsák állítható szöge, az ún. MultiSet a munkamélységtől függetlenül biztosítja a teljes talajszelvény átdolgozását. Az új Carrier L, valamint XL 4,25-8,25 m munkaszélesség tartományban rendelhető.

 

Tárcsák minden munkamélységre

A svéd gyártó az ultra sekély, akár 3 cm mélységű műveléstől egészen a 20 cm mély művelésig különböző tárcsaátmérőket biztosít. A tárcsás rendszer X alakban történő elrendezése csökkenti a fogások közti átfedések arányát, mivel az oldalirányú erőhatások kioltják egymást, ami biztosítja a traktor mögötti egyenes futást. Mindez előnyökkel jár lejtős területeken, valamint GPS vezérelt munka során.

Az ún. MultiSet állítható tárcsaagyak alkalmazásával a tárcsák szöge négy fokozatban, 10-18 fok között állítható, így a talajművelés hatékonysága az igényeknek megfelelően optimalizálható.

Vaderstad_3
A TrueCut vágóéllel rendelkező csipkézett, 51 és 61 cm átmérőjű tárcsák a nagy szármaradványtömeg és/vagy a nagyobb munkamélység esetén tesznek jó szolgálatot. Ezen tárcsák vágószöge, valamint művelési hatékonysága a kopástól függetlenül megmarad. A V-55 minőségű, speciálisan edzett, svéd acélból készült tárcsák hosszú élettartamot garantálnak.

 

 

Opus

Az Opus nagy teljesítményű, sokoldalú kultivátor akár 40 cm mély művelésre is képes. A kapák 27 cm osztásban helyezkednek el, az eszköz hasmagassága pedig 80 cm, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségű szármaradvánnyal is képes megbirkózni. A kapához választható többféle kés és késszár, valamint a kétféle – SteelRunner, SoilRunner – hengertípus teszi igazán rugalmassá a munkagépet.

 Vaderstad_4

 

Részletesebben:

http://www.vaderstad.com/hu/ujdonsagok-2015