MENÜ

Väderstad és AGRO.bio szakmai bemutató, gépbemutató

2021.08.06.

A Vaderstad Kft. és az AGRO.bio Hungary Kft. szervezésében országjáró túra keretében kerültek bemutatásra július végén a Väderstad talajművelőket és vetőgépeket érintő aktualitások valamint az AGRO.bio szármaradványkezelési technológiája a cellulózbontó BactoFil Cell talajbaktérium kijuttatásával.

 

vaderstad-logo-2021

 

A rendezvénysorozaton a gépek puszta műszaki ismertetése mellett a svéd gyártó talajművelési és vetési koncepciója is ismertetésre került. Az Agro Napló képviselője a harkányi helyszínen volt jelen. A G.G.V. Kft. területén öt Väderstad talajművelő volt látható munka közben.

Carrier 650

A Carrier a sokoldalúság mintapéldája. Alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.

A Carrierről részletesebben olvashat ide kattintva!

Carrier XL 525

A Carrier XL 425-625 vontatott, 4,25-6,25 m munkaszélességben rendelhető művelőeszköz. A Carrier XL 425-625 rövidtárcsák – nagy átmérőjű művelőelemeik folytán – alkalmasak mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására.

A Carrier XL 425-625 vontatott, 510 vagy 610 mm átmérőjű tárcsával rendelkező munkagép.

 

carrierxl_2021

 

A Carrier L/XL-ről részletesebben olvashat ide kattintva!

Cultus 300

A 3-4 méter munkaszélesség tartományban rendelhető Cultus 300-400 erőteljes kapái képesek a talaj akár 25 cm mélységig történő meglazítására. A tágas vázszerkezet lehetőséget ad nagy mennyiségű szármaradvány bekeverésére. A Cultus mindazok számára kitűnő választás, akik tartós kialakítású, kiváló munkaminőséget produkáló szántóföldi kultivátort keresnek.

 

cultus_2021

 

A Cutusról részletesebben ide kattintva!

TopDown 400

A TopDown 300-900 nagy teljesítményű, sokoldalú szántóföldi kultivátorok az egymenetes, sekély, valamint a mélyebb alapművelés lehetőségét egyaránt kínálják. A munkagép sokoldalúságának bizonyítéka, hogy a legkülönbözőbb termőhelyi feltételek mellett is, kiváló munkaminőségre és páratlan teljesítményre képes. A különböző művelősorok kombinációjának köszönhetően a TopDown csökkenti a talajművelés menetszámát, ami végső soron költségcsökkentést eredményez, de nem elhanyagolható szempont a talajnedvesség-veszteség mérséklése sem.

 

topdown_2021

 

A TopDown-ról részletesebben ide kattintva!

Opus 700

Az Opus 400-700 robusztus és sokoldalú kultivátor, mely nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására képes mérsékelt vonóerőigény mellett. Különösen erős kapák, elnyűhetetlen vázszerkezet.

 

opus_2021

 

Részletesebben ide kattintva!

A szemenkénti vetőgépek közül a TEMPO L, a Rexius hengercsaládból a Rexius 1230 került bemutatásra.


agro-bio-logo-2021

CELL® – a szárbontás készítménye

„Gyökér- és szármaradvány bontó mikrobiológiai készítmény. A CELL®-ben található Cellvibrio ostraviensis törzs képes a lignocellulóz és a hemicellulóz igen hatékony elbontására. Csak ezek lebomlása után lehetséges az egyébként könnyebb feladatot jelentő cellulózbontás.

Jelenleg az egyetlen olyan kukoricaszár-bontó termék a piacon, amelyben a szárbontásért felelős Cellvibrio ostraviensis törzs mellett két kísérő baktérium található. Használatával egyrészt kedvező állapotba hozzuk a talajszerkezetet, kiszűrjük a káros pentozán hatást, másrészt a szár- és gyökérmaradványokban 100%-ban szerves kötésben lévő tápanyagokat a következő növény számára felvehetővé alakítjuk. Biztosítja a szárbontásban közreműködő baktériumok számára a nitrogént.

 

vaderstad-es-agrobio-cell

 

Felhasználás

A tarló, levél- és szármaradványok kezelésére, cellulóz tartalmuk lebontásának gyorsítására, a talaj mikrobiális életének serkentésére. 1,0–1,5 l/ha mennyiségben szántóföldi permetezőgéppel 150–250 l vízmennyiséggel, vagy speciális kijuttató berendezéssel (T-Jet) 30–100 l vízmennyiséggel, a tarlómaradványokra kijuttatva és a talajba bedolgozva. Hatékonysága nedvesítő szer hozzáadásával fokozható.

A CELL®talajműveléssel egy menetben már fagypont felett alkalmazható.”

Forrás: agrobio.hu