MENÜ

Védekezés a napraforgó gyomnövényei ellen

2017.03.31.

Termelői tapasztalatok szerint a mezei acat fertőzés egyre nagyobb tért hódít a napraforgó állományokban. Szakértők már most észlelték megjelenését az ország déli lejtőin. Korai megjelenése előre vetíti, hogy agresszív kelése napraforgóban egyre nagyobb problémát fog okozni, amit nem oldanak meg az alapkezelések, így még inkább felértékelődik a posztemergens gyomirtás szerepe.

DuPont™ Express® gyomirtó szer az ExpressSun® technológia kizárólagosan alkalmazható kétszikű gyomirtó szere az Express® toleráns napraforgó állománykezelésére. Az ExpressSun® tulajdonsággal felruházott napraforgó hibrid genetikai toleranciája lehetőve teszi az Express® hatóanyagának a lebontását, mely a szelektivitás alapja.

A gyomirtó szer megvásárlásakor érdemes előre gondolkodni a későbbi gombaölő szeres kezelések szükségességéről. Az Express® Plus kereskedelmi csomag gyomirtó és gombaölő szerekből került összeállításra a leggazdaságosabb hektárköltség figyelembevételével. Az Express® Plus csomag fungicid része az Acanto Plus® gombaölő szer. Amellett, hogy kiemelkedő hatással rendelkezik a legfontosabb napraforgó levél-, szár- és tányérbetegségek ellen, élettani hatásának köszönhetően jelentősen növeli a potenciális termés mennyiségét.

A két terméket 25 hektáros egységcsomagban megvásárolva hatékony és kedvezményes technológiát tarthat a kezében a gazdálkodó.

További információkért keresse DuPont területi képviselőit, szaktanácsadóit. Az ajánlatot keresse kereskedő partnereinél!