MENÜ

Védekezz a fuzárium ellen AI3070-VP fúvókával

2021.05.20.

A gombaölőszerek megfelelő időben történő és helyes alkalmazása befolyásolja a kalászos gabonafélék egészségi állapotát és terméshozamát.

 

Tudta? A búza esetében az utolsó levelek biztosítják a terméshozamot meghatározó tápanyagcseréhez szükséges asszimilátumok 60%-át! 

Éppen ezért kiemelten fontos a zászlós levelek védelme. A gabonafélék fungicides kezelésének célja továbbá a vegetáció során a levelek és a szár egészségének megőrzése is.

Kijelenthetjük, hogy a kalászfuzárium-fertőzés és az ebből következő mikotoxin-szennyezés megakadályozása fontos feladat a gabonatermesztésben. A kalászt és a szemeket is támadó fuzárium ellen az aszimmetrikus szórásképű AI3070 fúvókák alkalmazását javasoljuk.

Ezt a légbeszívásos, asszimetrikus szórásképű, duplasugaras fúvókát, kifejezetten kalászosok gombaölőszeres kezelésére fejlesztette ki a Teejet. A kezelés során garantálja a kiváló behatolást és a kalászok jó fedettségét biztosítja. A fúvóka két széles nyílásszögű, lapos permetsugarat képez, így éri el az egyenletes permetlé-fedettséget. A 30 fokkal előre hajló permetlé-sugár behatol a kalászok közé, a hátrafelé 70 fokban döntött sugár pedig maximalizálja az állomány felső részének fedését. Ráadásul a levehető adagoló lapka lehetővé teszi a gyors és könnyű tisztítást. Sőt az automatikus irányba állítás is megoldható a fúvókához javasolt záróanya segítségével.

Készüljön fel időben a gombaölőszeres permetezésre! Rendelje meg a fúvókát, a hozzá tartozó záróanyával és tömítéssel együtt!

 

20210520-1