MENÜ

Viballa™ szükséghelyzeti engedély napraforgóban

2019.05.29.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 6300/224-2/2019. NÉBIH határozatában, a Viballa™ gyomirtó szer forgalomba hozatalát és felhasználását, napraforgó kultúrában parlagfű ellen, 2019. május 1-től július 31-ig engedélyezte.

 
A Viballa™ felhasználható:
Napraforgó kultúrában a készítményt tavasszal, posztemergensen kell kijuttatni a kultúrnövény 6 leveles állapotától a vegetatív növekedési stádium végéig (csillagbimbós állapot előtt), 1,0 l/ha-os dózisban, 200-300 l/ha lémennyiséggel, földi géppel kijuttatva. Hagyományos és herbicid toleráns napraforgó hibridekben egyaránt alkalmazható.
 
A készítmény levélen keresztül fejti ki hatását, ezért a kijuttatást arra az időpontra kell időzíteni, amikor a parlagfű teljes mértékben befejezte a csírázást. A készítmény kijuttatására optimális időpont a parlagfű 6-8 leveles fejlettsége, de a parlagfű 30 cm-es nagyságáig hatékonyan alkalmazható a túlfejlett gyomnövények elleni védekezésre is. A Viballa™ hatékonyan irtja a fehér libatopot és a selyemmályvát is. A készítményt önmagában kell kijuttatni, más növényvédő szerrel nem keverhető. Más gyomirtó szerek használata után legkorábban 7-10 nap múlva alkalmazható. A készítmény használata a vetésforgót nem befolyásolja. 
 
Forgalmazási kategória: I.
 
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!
  • Előzetes regisztráció: https://my.corteva.com/viballa honlapon 
  • Bejelentési kötelezettség: a termelő köteles a kezelés időpontjáról - annak megkezdése elött - tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalát
 
A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja! A készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!
 
Letölthető dokumentumok: