2024. május 6. hétfő Ivett, Frida
Megvan, mikor tér vissza a 25 fok Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

Megvan, mikor tér vissza a 25 fok Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Egyre többet fog sütni a nap a következő napokban, jelentős felmelegedés jön. Vagyis véget ér a hűvös időszak, sőt, vasárnap már újra 25 Celsius-fok lesz Magyarországon

A barátságtalan, csapadékos időt okozó mediterrán ciklon csütörtökre távozik Magyarország térségéből, de főként a Dunántúlon még kialakulhatnak záporok. Meleg nem lesz még holnap se, délután is csak 12 és 17 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig a szélcsendesebb nyugati és északi tájakon gyengén fagyhat - írta meg az Időkép.hu.

Ugyancsak gyenge fagyra lehet készülni péntek hajnalban is az említett tájakon, napközben viszont délire forduló áramlással megkezdődik a meleg levegő beáramlása, így a legtöbb helyen már 15 Celsius-fok fölötti maximukoat lehet majd mérni, helyenként délen a 20 Celsius-fokot is megközelítheti majd a hőmérséklet. Sok napsütés várható, csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor.

Hétvégén élénk, erős délies szél kíséretében folytatódik a felmelegedés, szombaton 18-23, vasárnap már 22-27 Celsius-fokot lehet majd mérni a délutáni órákban, vagyis visszatér a kora nyáras meleg. A napsütés lesz túlsúlyban, legfeljebb szombaton északon, északkeleten fordulhat elő néhány zápor, zivatar. A meleg, száraz kora nyárias idő a jövő hét első felében is kitart, délutánonként 23 és 28 Celsius-fok közé melegszik majd a levegő.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!