ITM: „Nyitottak vagyunk beszállító-fejlesztési programunk kiterjesztésére”

Agro Napló
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Agrárminisztérium (AM) egyeztetést folyatott május közepén a legjelentősebb magyar kereskedelmi láncok vezetőivel, megköszönve a veszélyhelyzet idején is dolgozó munkatársak helytállását – közölte az ITM.

A tájékoztatás szerint Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára megköszönte a kereskedelmi láncoknak a veszélyhelyzet ideje alatt tanúsított helytállást.

Különösen elismerték annak a mintegy 400 ezer magyar munkavállalónak, akik a bevásárlási hullám idején helytálltak és a megnövekedett egészségügyi kockázatok ellenére is kiszolgálták a magyar családokat.

Az egyeztetés másik fontos témája az volt, hogyan lehet közösen gyorsítani azt az elmúlt években mutatkozó tendenciát, hogy egyre több magyar termék legyen a kiskereskedelmi láncok polcain.

"Annak érdekében, hogy a hazai termelők meg tudjanak felelni a magyar fogyasztók minőségi igényeinek, készen állunk arra, hogy beszállító-fejlesztési programunkat kiterjesszük az élelmiszeripar és a hazai agrárium szereplőire" – húzta alá György László.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!