2024. április 28. vasárnap Valéria
Újabb gyárat nyitott a Fliegl (x)

Újabb gyárat nyitott a Fliegl (x)

Agro Napló
Több ezer látogató érkezett Kirchdorfba, a Fliegl újonnan alapított Grünlandtechnik gyárának hivatalos megnyitójára.

2022 tavaszán a Claas konszern bejelentette a bad saulgau-i szállítókocsi részlegének szétválását és eladta a technológiát, valamint a jogokat az újonnan alapított Grünlandtechnik részére. 2023-ban a Fliegl ipari park területén 7 hektáros csarnokban kezdték el a CARGOS silószállító- és a Kombi rendfelszedő kocsik gyártását.

Az ifj. Josef Fliegl fia, a mindösszesen 25 éves Andreas Fliegl és párja Alexandra Huber vezeti ezt az ágat, aminek üzemét 2024. március 2-án hivatalosan is megnyitottak.

A gyárat vezető Andreas Fliegl és párja Alexandra Huber a Grünlandtechnik gyármegnyitónA gyárat vezető Andreas Fliegl és párja Alexandra Huber a Grünlandtechnik gyármegnyitón

A 2023-as évben az időközben 35 főt foglalkoztató csapat 60 járművet gyártott le, a 2024-es évre pedig 150 db. van tervben. Középtávú tervek között szerepel az évi 300 db gyártása. 

A lemezek és csövek lézeres vágásával, a 225 tonnás présgéppel és a robothegesztésig terjedő hegesztési technológiával a Fliegl Grünlandtechnik 90%-os vertikális integrációt ér el. A tervek szerint a korábbi tulajdonostól átvett porfestő műhely is újra működésbe lendül. 

A CARGOS számtalan előnyt kínál, beleértve a csavarozott moduláris felépítményt is. Az ilyen típusú termelés hozzáadott értékei a kisebb önsúlyban (több hasznos teher), a váz jobb teherbíró képességében és a költséghatékony pótalkatrész-ellátásban rejlenek. 

Az alapfelszereltségben kapható hidraulikus csuklós vonórúd további előnyöket nyújt a felhasználónak. Süllyesztett állapotában a rendfelszedő kezelője jelentősen jobban rálát a járműre aprítás közben, lerakodáskor pedig a felfelé döntött csuklós vonórúd lényegesen gyorsabb ürítést tesz lehetővé, valamint jobb tapadást, rossz tapadási viszonyok között is. 

A láncos lehordó, valamint a lapos láncok és a csavaros szalagok is horganyzottak. A működés kétirányú, és alapfelszereltség a gyors ürítéshez a 2 fokozatú meghajtás. Ez a technika hivatalosan is elfogadott a silószállításban, a visszamenet lehetővé teszi a szalmabálák szállítását is. 

A felépítmény hátrafelé kúpos és eredeti billentős oldalfal profilokból áll, ami nagy stabilitást nyújt. A lehajtható tető áttetsző, ami optimális belátást biztosít a kocsiba. 

Minden jármű ADR professzionális tengellyel van felszerelve, opcionálisan mechanikus vagy hidraulikus rugózással és különböző kormányzási opciókkal kapható. 

A rendfelszedő kocsi esetében a Fliegl különleges hozzáadott értéket hangsúlyozza. A teljes, közel 3 tonnás felszedőegység gyors eljárással eltávolítható, így a kocsi legfeljebb 20 perc után ennyivel több hasznos terhet vivő silószállító kocsiként használható. 

Az elöl leeresztett kaparó padló nem merev, hanem hidraulikusan 3 pozícióba állítható. 

Az optimális felszedés érdekében leeresztve, a jelentősen gyorsabb ürítés érdekében megemelve és 90 fokkal leengedve a CARGOS szabad hozzáférést biztosít a felszedőegység mögött tisztítási és szervizelési munkákhoz. 

Fliegl Cargos 8500 mellette a beépülő vágóegységgelFliegl Cargos 8500 mellette a beépülő vágóegységgel

A vágóegység három hozzáadott értéket is kínál a felhasználónak: Rakodóállásban a „töltőnek” köszönhetően nem csak a kések fordulnak ki a szállító csatornából, hanem a CARGOS ezen felül a teljes késtengelyét kinyitja, így minden dugulást könnyen és biztonságosan át tud nyomni. Késállásban csak a kések vannak kihúzva a kések cseréjéhez vagy csiszolásához, szervizhelyzetben pedig a teljes késtengely a késekkel együtt lesüllyed, hogy hátulról szabadon hozzá lehessen férni a rotorhoz. Itt jön igazán képbe egy másik funkció, a csavarozott rotorujjak. 

A Cargos-duplakés különleges formája miatt, jelentősen hosszú élettartamot garantál, ez a gyakorlatban is bizonyított. 

A további opciók közé tartozik egy új, rövid vágóegység, amely illeszkedik a rakodó egyedülálló gyorscserélő rendszerébe, egy új, széles és oszcilláló felszedő és a hidraulikus homlokfal.

Fliegl CargosFliegl Cargos

A Cargos silószállító és az egyetlen igazi Kombi-felszedőkocsi most már a nagy Fliegl család részei. 

(x)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!