Bírságot kaphatnak a britek: fűtésre kellene használniuk a hulladékot

agrarszektor.hu
A Brit Iparszövetség (Confederation of British Industry, CBI) arra figyelmeztette a brit kormányt, hogy támogassa jobban a nem újrahasznosítható hulladékokból történő energia előállítást, máskülönben akár bírságra is számíthatnak az EU-tól.

A CBI legfrissebb jelentésében a szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy a hulladék, mint energiaforrás különös jelentőséggel bír a szigetország energia-kiszolgáltatottságának csökkentésében, valamint az EU klímacéljainak való megfelelésben is.

Ha a kormány vezető szerepet vállalna a tervezési, finanszírozási és beszerzési folyamatokban, Nagy-Britannia akár meg is négyszerezhetné a hulladékból előállított energia mennyiségét, a jelenlegi másfél százalékról 6 százalékra, 2015-ig - hívja fel a figyelmet a CBI.

A szemétlerakók túlzott használatával kapcsolatban is lépésekre kell elszánnia magát a kormánynak, máskülönben évi akár 182 millió fontot meghaladó bírságra számíthat az EU-tól.

Neil Bentley, a CBI üzleti környezeti igazgatója a jelentéshez hozzátette, a nem újrahasznosítható hulladékot házak fűtésére, villamos energia előállítására lehetne hasznosítani, de főként az energiabiztonság növelése lenne vele a cél.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?