A február 19. és 27. között nyitva tartó Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás első két napján jól mutatkoztak be a magyar borok. A franciák tetszését elsősorban azok a magyar borok nyerték el az első két nap, amelyekhez hasonlók a francia pincészetekben nem készülnek, ezeket a fajtákat igazi különlegességként értékelik a borhoz értő franciák - nyilatkozta az egyik kiállító, a Varga Pincészet vezetője, Varga Bálint.
Tapasztalataink szerint: az olyan világszerte ismert magyar "borbrandek" mint a Tokaji vagy az Egri Bikavér mellett a friss, könnyű és gyümölcsös fehér- és rozéborok, és az olyan jellegzetes magyar fajták mint az Olaszrizling, az Irsai és a Furmint vihetik sikerre a magyar borászatokat az exportpiacokon - nyilatkozta a szakember.
A látogatók nagyon érdeklődőek, nyitottak a magyar termékek iránt. Az érdeklődést fokozza, hogy a magyar élelmiszerek kínálása mellett a standon Kovács Lázár séf vezetésével melegkonyha is üzemel, ami ontja magából a magyar ínyencfalatokat. A standon, a CBA által üzemeltetett delikátesz üzletben, a kiállítók portékái rendkívül kedvező áron megvásárolhatók. Varga szerint ennek a boltnak is nagy a látogatottsága, ez is bizonyítéka annak, hogy lenne kereslet a magyar termékekre, ha azokat lehetne kapni a külföldi boltokban is - írja a trademagazin.