A mérföldkőnek számító látogatást megelőzően Dacian Cioloº a következőket nyilatkozta: "Látogatásunk célja, hogy felkeltsük a kínai fogyasztók érdeklődését az Európából származó minőségi termékek iránt. Mostanra már több mint 3 200 bejegyzett élelmiszert, bort és szeszesitalt láttak el a földrajzi jelzéssel járó különleges státusszal, mivel azok részben vagy teljes egészében egy adott földrajzi területen, elismert know-how és hagyományok felhasználásával kerülnek előállításra. Sajnos e termékek létezéséről gyakran csak az ínyencek tudnak. Reményeim szerint látogatásunk révén ez megváltozik majd."
Kína szintén bővelkedik hagyományos termékekben, és Cioloº biztos találkozni fog a kínai kormány illetékeseivel, hogy megvitassák e megnevezések kölcsönös védelmének, valamint az uniós és kínai piacokon történő kereskedelmük ösztönzésének legjobb módjait.
A kínai konyha rendkívül népszerű Európában. Egy 2006-os tanulmány szerint az Európai Unióban a külföldi ételek közül 42%-os piaci részesedéssel a kínai és a keleti konyha a legnépszerűbb, ami azt mutatja, hogy Európában nagy a lelkesedés a kínai termékek iránt. A mezőgazdasági termékek EU és Kína közötti kereskedelme számottevően növekedett az elmúlt években - az uniós export 2010-ben a 2009. évi szinthez képest 50%-kal nőtt.
Shanghaiban Cioloº biztos díjazza majd a város legjobb szakácsait egy főzőshow-n, ahol a résztvevők az európai és kínai hatásokat ötvözve eredeti kreációkat készítenek. Egyúttal bejelenti azt is, hogy számos ismert shanghai étteremben kezdetét veszi az európai FJ-termékek promóciós hete.