Megtorpantak az árak kedden

agrarszektor.hu
Véget ért az árfolyamok múlt hét péntek óta tartó meredek esése, fordulatról beszélni azonban még korai lenne a szakértők szerint. Ezt az alig pár centes növekedések sem indokolják, azonban a helyzet vitathatatlanul jobban fest a befektetők számára, mint az elmúlt két kereskedési napon.

A “fordulat" erejét jól jelzi, hogy a legjobban teljesítő kukorica is mindössze 1 centes növekedést tudott felmutatni, 737 centről indulva végül 738 centen zárt.


A szója két komolyabb zuhanása után ugyancsak megállt, bár 0,08 százalékos emelkedését azért csak nagy jóindulattal lehet emelkedésnek nevezni. Mindenesetre 1492 centről a nap végére 1493 centre tudott árfolyama emelkedni.


A búza az egyetlen, mely árfolyama negatív előjelű változással zárta a tegnapi kereskedést, ám a csökkenés nem számottevő, mindössze 0,06 százalékos, azaz gyakorlatilag nem teljesített rosszabbul a másik két terménynél. 848 centen nyitott és 847 centen zárt. Habár a növekedés a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint tovább folytatódik, szakértők szerint ez inkább csak a nagy esést követő visszapattanás-effektus, azaz kellően nagymértékű zuhanás után törvényszerű az árak minimális emelkedése.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?