Az idén kell dönteni: évi 500-1250 euró a tét

agrarszektor.hu
Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete a mezőgazdasági kistermelői támogatásról. Akik belépnek az új rendszerbe, évi 500-1250 eurót kaphatnak 2020-ig.

A kisgazdaságok egyszerűsített támogatási rendszerébe csak egyszer, 2015-ben lehet belépni - ismertette a Földművelésügyi Minisztérium a megjelent rendeletet. A belépéskor megállapított támogatási összeg jár évente a termelőnek 2020-ig, ha megtartják földterületüket és ebben az egyszerűsített rendszerben kívánnak maradni.

Az a mezőgazdasági termelő jogosult támogatásra, aki legalább egy hektár földterületet jogszerűen használ. Ha a terület több mezőgazdasági parcellából áll, az egyes parcellák támogatható területének el kell érnie a 0,25 hektárt. A támogatás egyösszegű, amelynek gazdálkodónkénti éves mértéke minimum 500, maximum 1250 euró lehet.

A belépés megkönnyítésére a termelők olyan kalkulátort használhatnak majd, amely lehetővé teszi, hogy eldönthessék, kedvező-e a számukra az új jogcím vagy sem - áll a tárca közleményében. A kalkulátor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet honlapján lesz elérhető.

A támogatás igénybevételének feltétele, hogy a termelők egységes elektronikus kérelmet adjanak be, és legkésőbb augusztus 15-ig jelezzék, hogy részt akarnak venni a támogatási rendszerben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?