2024. április 28. vasárnap Valéria

Milliárdokat költött informatikai fejlesztésekre a csúcshivatal

agrarszektor.hu
Összesen 5,164 milliárd forintot informatikai fejlesztési projektet zár le szeptember 30-án a kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az úgynevezett integrált irányítási és ellenőrzési rendszert (IIER) fejlesztették és terjesztették ki.

Az MVH Magyarország egyetlen akkreditált, európai uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat, illetve egyéb idetartozó intézkedéseket kezelő kifizető ügynöksége. Feladatainak ellátását az IIER támogatja, amelynek alkalmazása a KAP egyik fontos uniós előírása a kifizető ügynökség számára. Ennek az informatikai rendszernek az üzemeltetését és továbbfejlesztését szintén az MVH-nak kell biztosítania.

A rendszer fejlesztése időszerű volt, hiszen az MVH közlése szerint az elmúlt 10 évben a belső felhasználók száma megduplázódott, a támogatási jogcímek száma megháromszorozódott (kiegészülve az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokkal), valamint a kapcsolódó külső szervezetek, nyilvántartások száma megtízszereződött.

Az IIER2 fejlesztés eredményeként egyebek között javul a kérelem-feldolgozás hatékonysága, megvalósul az elektronikus ügyintézés kiterjesztése, valamint az információs igények korszerű kiszolgálása - szögezi le közleményében az MVH. Az "MVH Integrált Irányítási és Ellenőrzési Rendszerének kiterjesztése (IIER2) és felkészítése a 2014-20-as KAP ciklus követelményeinek kiszolgálására" című projekt megvalósítására az MVH 3,7 milliárd forint támogatást nyert el az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP).

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!