Az új paprikafajta a nemesítők szerint főként az egészségtudatos fogyasztók számára lehet előnyös, akik a tápanyagokban gazdagabb zöldségeket részesítik előnyben. Az Overgreen-nek nevezett paprikát a hagyományos nemesítés módszereivel hozta létre a Syngenta.
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái
Az előállított paprika tovább tartja eredeti, sötétzöld színét, és az egyéb fajtáknál kissé ropogósabb. A paprika azért marad tovább zöld, mert minden sejtje kétszer annyi klorofilt tartalmaz, mint az eddigi fajták, és a klorofil molekulák is kétszer nagyobbak.
A termelők számára szempont lehet, hogy az új paprika erős felszíni szövete jobb védelmet biztosít a nap erős sugárzásával szemben, másrészt tovább őrzi meg friss zöld színét. Így a gazdáknak több idejük maradhat a termés betakarítására anélkül, hogy az túléretté válna.