Látványosan jobbak a magyar pálinkák

agrarszektor.hu
Jelentősen javult a hazai pálinkák minősége a hatósági mérések szerint. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az ellenőrzött pálinkák 6 százalékában talált csak hibát.

A Nébih 2014-ben és 2015-ben pálinkalaborjában több mint 300 pálinkát ellenőriztek, ezeknek 6 százaléka nem volt megfelelő - közölte a laboratorium.hu szerint egy szakmai tanácskozáson Mészáros Kálmán, a hivatal igazgatója. A legfőbb okok a nem megfelelő cukoreredet (30 %), a jelölési hibák (22 %, főleg az ágyas pálinkák alkoholfokánál), analitikai problémák (20 %), illetve érzékszervi vizsgálattal felderített hiányosságok voltak (15%).

Legutóbb a Panyolai Szilvórium Zrt. Szatmári ágyas pálinkáját találták "érzékszervileg hibásnak". Az eset pálinkapiaci vitát váltott ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?