Súlyos megbetegedést okozhat az olasz füstölt lazac

agrarszektor.hu
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő, Olaszországból származó füstölt lazacot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.

A kifogásolt füstölt lazac mikrobiális szennyezettsége (magas Listeria monocytogenes tartalma ) súlyos élelmiszerbiztonsági veszélyt jelent, ezért az Olaszországból származó tételt a NÉBIH azonnali hatállyal kivonta a forgalomból. A hivatal közlése szerin a vállalkozás az intézkedésnek eleget tett. A hatóság megkezdte az olasz előállítótól származó hasonló típusú termékek mintavételét és vizsgálatát, és e termékeket - elővigyázatosságból - a vizsgálatok lezárásáig szintén kivonta a forgalomból.

A NÉBIH a külföldi érintettség miatt az esetről az unió élelmiszerbiztonsági gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesíti a tagállamokat is. Itthon pedig a hivatal kéri, hogy akik vásároltak a termékből, azt semmiképp se fogyasszák el és vigyék vissza a vásárlás helyére.

A termék azonosító adatai:

Név: Füstölt lazac (Salmone Affumicato Preaffetteto)
Származási hely: Olaszország
Márkanév: ÍLAURI
Kiszerelés: 0,1 kg
Fogyaszthatósági idő: 17/01/17
Tételszám: N.Lotto 2385
Ovális azonosító jelölés: IT 2206 CE

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?