Másként működik és ezután sűrűbben számol be a Magosz

MTI
Megszűnt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) országos választmánya, szerepét a közgyűlés veszi át. Az agrár-érdekképviselet a jövőben évente tart beszámolót tevékenységéről a tagságnak. A 23 tagú elnökségben nem történt változás.

Az alapszabály módosítása nyomán a Magosz a jövőben nem négyévenként tart majd küldöttgyűlést, hanem évente közgyűlésen számol be tevékenységéről a tagságnak  derült ki a szervezet közelmúltbeli közgyűlésén. További változás, hogy a tagozatok elnökeit is választani fogják a korábbi kooptálás helyett. Tisztújítás a szükséges választásokon - a tagozatvezetői és az alelnöki posztok betöltésén - kívül nem volt. A Magosz 23 tagú elnökséggel működik.
.

A Magosz közgyűlése a gödöllői Szent István Egyetemen (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Jakab István elnök szerint a Magosz az elmúlt években a legerősebb ágazati érdekképviselet lett. Közreműködött a földtörvény, a kamarai törvény és több más jogszabály megalkotásában, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) gazdabarát átalakításában.

Az elnök a Magosz célkitűzési közé sorolta, hogy Magyarországon korszerű vízgazdálkodási rendszer jöjjön létre, valamint készüljenek el a gazdálkodók versenyképességét növelő ágazati integráció jogszabályi feltételei. A Magosz a hazai fehérjenövények termesztésének fejlesztését és a GMO-mentesség fenntartását is fontosnak tartja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?