Sallai R. Benedek agroceleb

agrarszektor.hu
Agrocelebnek nevezte Sallai R. Benedek LMP-s képviselőt Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az agrárkamarai törvény módosításáról szóló parlamenti vitában. Sallai R. Benedek bírálta a benyújtott módosítási javaslatot, az államtitkár szerint viszont a képviselő mögött nem áll valódi szakmai támogatás.

Sallai R. Benedek olyan "agroceleb", aki mögött nincs valódi szakmai támogatás - jelentette ki az agrárkamarai törvény módosításáról szóló parlamenti vitában Bitay Márton Örs. A javaslatot Győrffy Balázs és Jakab István fideszes képviselők nyújtották be az Országgyűlésnek.

A törvénymódosítás többek között foglalkozik a kamarai tagnyilvántartás szabályaival, illetve új adatkezelési szabályokat fektet le. Sallai R. Benedek - más ellenzéki képviselők mellett - bírálta a javaslatot, mivel adatkezelési aggályok miatt nem értenek egyet az adatszolgáltatás bővítésével, ahogyan továbbra is ellenzik a kötelező kamarai tagságot. Az agrárkamara - fogalmazott az LMP-s politikus - jelenlegi formájában "egy daganat a magyar gazdák testén, amit ki kellene vágni" . Bitay Márton Örs szerint viszont az előterjesztés nem titkos, hanem nyilvános adatbázisokban fellelhető információkhoz kívánja hozzájuttatni az agrárkamarát.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?