Kiégett egy kombájn a lángoló gabonatáblában

MTI
Másfél száz hektáron égett egy árpatábla szerdán Várbalognál, a tűz több szomszédos gabonatáblát is veszélyeztetett. A terület több mint felét megmentették, a katasztrófa oka egyelőre nem ismert.

Kigyulladt 153 hektárnyi, lábon álló árpa a Győr-Moson-Sopron megyei Várbalog közelében szerdán - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Mire a segítség megérkezett, a gabonatáblának már közel a fele égett. A maradék felületet a mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai, a kapuvári és a győri hivatásos, valamint a jánossomorjai, a bősárkányi és a hegyeshalmi önkéntes tűzoltók oltották. Körbetárcsázták a területet, hogy megakadályozzák a tűz terjedését.

Kiégett egy kombájn is (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

A tűz a szomszédos, közel százhektárnyi gabonatáblát és négy-öt hektárnyi lábon álló gabonát is veszélyeztette. Csaknem ötven tűzoltó több mint három órán keresztül próbálta megfékezni a lángokat, és a terület több mint felét megmentették. A munkát nehezítették a földön izzó szalmabálák is, illetve az, hogy bizonyos területeket csak gyalog tudtak megközelíteni a tűzoltók. A tűz oka egyelőre nem ismert.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?