Okos élelmiszerek árasztják el hamarosan a boltokat

MTI
Az egészséget támogató, okos élelmiszereknek évi több milliárd forint forgalmú piaca épülhet ki belföldön, elsősorban a sütő- és édesipar területén. Az ilyen termékek nemcsak finomak, de a betegségek kialakulásának kockázatát is csökkentik.

Újfajta, minden eddiginél egészségesebb élelmiszerek jelenhetnek meg hamarosan a polcokon a Hajdúsági Sütödék-csoport várakozásai szerint. A cég az elmúlt tizenhét év során az úgynevezett Okos élelmiszer (Smart Food) kutatási program keretében olyan alapvető élelmiszereket fejlesztett ki, amelyek nemcsak ízletesek, hanem tudományosan igazoltan az egészséget támogató, illetve a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van - mondta Szakács Tamás, a cég vezérigazgatója.

Az első ilyen élelmiszerek, a Vitajó cipók két hónapja kerültek forgalomba, és ma már több mint ezer üzletben érhetők el. A termékeket a fogyasztók kedvezően fogadták - tette hozzá egy piackutatásra hivatkozva a vezérigazgató.

A cég speciális termékpalettája hamarosan tovább bővül. A koleszterinszintet kordában tartó cipóval, valamint a funkcionális emésztési rendellenesség tüneteit enyhítő kenyérrel, illetve kekszcsaláddal jelennek meg a piacon.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő Hajdúsági Sütödék-csoport 450 dolgozót foglalkoztat, évente több mint 20 ezer tonna készterméket gyárt. Tavalyi árbevétele 6,1 milliárd forint, eredménye 67 millió forint volt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?