Az Agrodistribution 2018. februári számában megjelent elemzés Német- és Franciaország húsmarha- és sertéstartó, tojótyúkokkal és húsbaromfival foglalkozó, illetve tejtermelő gazdaságainak takarmány-felhasználását hasonlította össze.
Franciaországban a húsmarhák esetében 8%, a sertéstartásban 17% a GMO-mentes takarmány részaránya, míg Németországban ezekben a szegmensekben csak 1-1%. Viszont a tehenészetekben 40% (!) a tojástermelésben 45% és a baromfihús-előállításban 34%, szemben a franciaországi 10%-15%-20%-os megoszlással. Az európai állattartók növekvő fehérjeigényét a kontinens szójatermelése nem tudja követni, ezért a GM-mentes takarmány egyéb pillangósokból, illetve olajos növények ipari melléktermékiből származik. Nem csoda, ha megindult az alternatív fehérjeforrások kutatása, például a rovarok tenyésztése és felhasználása.
Ha tisztán a biotakarmány-felhasználást nézzük, akkor a mennyiségek sokkal alacsonyabbak, mint a GMO-mentes takarmányé. A maximumot 9%-os részesedéssel Franciaország éri el a tojás szektorban. A húsmarhatartást és baromfihús-előállítást csak 4-4%-ban alapozzák biotakarmányra. Németországban elhanyagolhatóan kicsi a bioalapanyagok felhasználása az állattartásban.