Ha a világ értékrendje nem változik meg rövid időn belül, brit zöldpárti politikusok szerint az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaira kell felkészülni - írja a www.farminguk.com. Egyes politikusok ezért úgynevezett húsadó bevezetését sürgetik az Egyesült Királyságban, mert szerintük így is fel lehetne lépni a mezőgazdasági szektor szén-dioxid kibocsátásának növekedése ellen. A jobb trágyakezelési és a takarmányozási megoldások szintén hohhájárulhatnának ahhoz, hogy kevesebb üvegházhatású gáz termelődjön.
Az állattenyésztők ugyanakkor szkeptikusak abban, hogy a húsadó bármilyen megoldást hozhatna. A szakemberek szerint az állattenyésztési és a húsipari technikák sokat fejlődtek az utóbbi években, így a húst és a húskészítményeket környezetbarátabban termelik, és azok ma már sokkal egészségesebbek is.
A fogyasztókra is az jellemző, hogy egyre inkább a jobb minőségű húsipari termékeket keresik. Az ágazatban hangsúlyozzák a vörös húsok egészségre vonatkoztatott előnyeit is, mert több alapvető vitamint és ásványi anyagot is biztosítanak az emberi szervezet számára.