Magyarországon az éves vöröshagyma-fogyasztás fejenként 8-10 kilogramm, fokhagymából megközelítőleg egy kilogramm. Vöröshagymából átlagosan 61 ezer tonna a hazai termésmennyiség, ami az igények mintegy 70 százalékát képes fedezni, fokhagymából pedig 6-8 ezer tonna, ami szintén 70 százalékos önelátottságot tesz lehetővé. 2018-ban szűk 1500 hektáron termesztettek vöröshagymát Magyarországon (2014: 2500 hektár). ezzel szemben a fokhagyma területe 1169 hektárra emelkedett (2014: 950 hektár).
A világ legnmagyobb vöröshagymatermelője Kína, 20,5 millió tonnával. Európában az Eurostat adatai szerint (2016) Spanyolország és Hollandia vezeti a listát mintegy 1,4 millió tonna hagymával. Őket alaposan lemaradva a lengyelek és a németek követik 600-650 ezer tonnával. A 400-500 ezer tonnás üldözőbolyt a franciák, olaszok és angolok alkotják. A többiek meglehetősen leszakadtak tőlük, de érdemes kiemelnünk a szomszédaink terméseredményét: Romániában 190 ezer tonna hagyma terem, de Ausztriában is 163 ezer tonna, vagyis 100 ezerrel több, mint hazánkban.
Magyarországon vöröshagymából egy hektárra vetítve 20-27 tonnát tudunk termelni, a termék felvásárlási ára jellemzően 60-80 Ft/kg. Fokhagymából átlagosan 6-6,5 tonna terem, felvásárlási átlagára 360-550 Ft/kg körül szór. Tavaly Európában 30 százalékos terméskiesést szenvedtek el a vöröshagymatermelők, emiatt az elmúlt kilenc év legmagasabb termelői átlagára alakult ki a piacon. Sajnos a hazai termés is kicsi lett, így nem tudtunk profitálni az áremelkedésből.