A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2017-ben indította el a "Tanuljunk együtt!" hazai élelmiszeripari gyakorlati napok rendezvényeket, ahol célul tűzte ki, hogy a feldolgozóipari tagok számára a lényeges elméleti alapokon túl a lehető legtöbb gyakorlati ismeretet is átadja az adott termékkel vagy termékkörrel kapcsolatban. A köztestület idén újra megrendezi a "Tanuljunk együtt!" programsorozatot, amelyen belül elsőként a pálinka- és a párlatkészítésről tart szakmai rendezvényt - írja közleményében a kamara.
Az esemény során átadásra kerülnek a pálinkakészítés alapvető elméleti és gyakorlati ismeretei. Szó esik többek között a gyümölcs feldolgozásának és erjesztésének alapjairól, a gyümölcs feldolgozásának bemutatásáról, valamint a lepárlás elméleti alapjairól és folyamatáról. A kapcsolódó szakmai nap 2019. március 14-én Nyírbogdányban lesz. A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötöt, a részletes programterv a kamara portálján érhető el.
Címlapi kép: MTI Fotó: Krizsán Csaba