Országszerte március 25-től április 22-ig tart idén a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja, a vizsgálatokat a Nébih és a kormányhivatalok szakemberei végzik - írja közleményében az Agrárminisztérium.
A szezonális ellenőrzések közös jellemzője, hogy az érintett termékköröket és célterületeket egyaránt előre nyilvánosságra hozzák, az elsődleges cél ugyanis, hogy az esetleges hibákat még az ellenőrzések előtt javítsák az érintettek. Az ellenőrzés-sorozat során a hagyományosan népszerű termékek közül többek között sonka, tojás, bor, különféle édességek, valamint szezonális zöldségek és gyümölcsök is górcső alá kerülnek. Az ezeket előállító- és forgalmazó helyeken, valamint piacokon és vásárokon is feltűnnek majd a hatósági szakemberek.