A koktélparadicsom-termesztésnek is vannak buktatói, ugyanúgy mint bármely más zöldség termelésének - írja közleményében az Árpád-Agrár Zrt.Bármely zöldség termesztésénél a kertész legfontosabb célja, hogy minél több termés teremjen a növényeken. A koktélparadicsom mennyiségét a beültetett tőszám határozza meg, azaz a négyzetméterenkénti tőszám, valamint a fajta terméspotenciálja, vagyis, hogy mire képes az adott fajta, illetve, hogy milyen hőmérsékletet tartunk akár az üvegházban, vagy a fóliasátorban. Ha egy picit vontatottabb az érés, akkor nagyobb bogyójú fürtöket kapunk, ha viszont egy direktebb, gyorsabb érés van, akkor kisebbek lesznek a bogyók a fürtön. A koktélparadicsom ízét az befolyásolja, hogy milyen tápanyagokat kap a növény, és mennyire gazdasg talajban termesztjük.
A biológiai növényvédelem jó megoldás lehet a koktélparadicsom termesztése során, például a rovarkártevők elleni védekezésnél. Az üvegházi molytetű ellen használhatunk például mediterrán poloskát, levéltetvek ellen fürkészdarazsakat, emellett biológiai input anyagokat is alkalmazhatunk mint például a sárga ragacsos szalagok. Ezek mind vegyszermentes termékek, így a beporzáshoz is választhatjuk a biológiai módszert, vagyis a poszméheket használatát.
<b>