A legtöbb tagállamban 2020 márciusában a termelt tej mennyisége magasabb volt, mint 2019 márciusában, olvasható az Eurostat elemzésében. A lista élén Hollandia áll, amely 3%-os növekedést produkált, ami esetükben 1,2 millió tonnával több begyűjtött nyerstejet jelentett az egy évvel korábbihoz képest. Őket követte Lengyelország, 1,9%-os növekedéssel (vagyis +1,1 millió tonnával), majd Franciaország, akik 0,6%-os növekedést (+2,2 millió tonna) produkáltak, végül pedig Németország 0,5%-os növekedéssel (+2,8 millió tonna). A legrosszabbul az olaszok jártak, ők 2,8%-kal, vagyis 1,1 millió tonnával kevesebbet termeltek adott időszakban. A magyar termelés körülbelül 2,3%-os növekedést mutat, ami mintegy 3 ezer tonnával több tejet jelentett, ezzel az ország a tagállamok középmezőnyébe tartozik.
A friss növényzetnek köszönhetően a márciusi tejtermelés magasabb volt, mint a februári. Az adatok arra utalnak, hogy 2020 márciusában nőtt a sajt és a fogyasztási tej előállítása is, mind mennyiségét illetően, mind a felhasznált tej tekintetében. Ezzel párhuzamosan a sovány tejpor-előállítás csökkent az előző évi mennyiséghez képest.
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány okozta válság nem befolyásolja a tejtermelés márciusi szintjét, az adatok nem mutatják, hogy bármiféle fennakadások lettek volna a tej és a tejtermékek fogyasztókhoz való eljutásában, sem pedig a járvány az árakra gyakorolt hatásában, illetve a tejtermékek értékesítési módjaiban bekövetkezett esetleges változásokban. Mivel mind 2019, mind 2020 márciusában 5-5 vasárnap volt, az Eurostat által feldolgozott adatok még inkább összehasonlíthatóak voltak.