Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.31. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.31. péntek

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett inkább csak az északkeleti és a délnyugati országrészben képződhetnek gomolyfelhők, de ezekből is csak egy-két helyen fordulhat elő zápor, esetleg zivatar - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.07.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.07.31.) napon!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.07.31.) napon.

2020.07.31. péntek: A sok napsütés mellett inkább csak az északkeleti és a délnyugati országrészben képződhetnek gomolyfelhők, de ezekből is csak egy-két helyen fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél az északi megyékben megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható, de egy-egy helyen 36 fok sem kizárt. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli, kora délutáni órákban nagyon erős az UV-sugárzás.

A következő napok várható időjárása

2020.08.01. szombat: Túlnyomóan napos időre lehet számítani, helyenként kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi szelet időnként élénk széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

2020.08.02. vasárnap: Általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lesz az égen, késő délutántól, estétől azonban nyugaton, északnyugaton már vastagabb felhők is lehetnek. Napközben nem valószínű csapadék, estétől a nyugati, északnyugati megyékben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkül a déli szél, zivatarban pedig szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Ez zseniális: új eszközt kaphatnak a gazdák a káposztafélék kártevői ellen
A hatékonyabb felderítés és kezelés érdekében indult egy kísérleti program Kaliforniában, amelynek keretén belül a szakemberek prediktív modellezési technológiával fogják megfigyelni a káposztamolyokat a különféle káposztanövényekben. A kutatók azt remélik, hogy a valós idejű feltérképezés segítségével a gazdák hatékonyabban vehetik majd fel a harcot a kártevőkkel.

Most nem fog szeszélyeskedni az időjárás: igazi nyári meleggel érkezik az augusztus
Pénteken helyenként akár 36 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Az első augusztusi hétvégén is jellemzően 30 fok körül alakulnak majd a maximumok. Emellett sok lesz a napsütés, csak néhol lehet zápor, zivatar - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Óvatosan a szabadban: két figyelmeztetést is kiadtak mára az extrém időjárás miatt
Hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetéseket adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?