Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.10. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.10. szombat

agrarszektor.hu
A fátyolfelhők mellett alapvetően sok - szűrt - napsütésre számíthatunk, de napközben átmenetileg vastagabb felhők is megjelenhetnek az égen - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.10.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.10.10.) napon!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.10.10.) napon.

2020.10.10. szombat: A fátyolfelhők mellett alapvetően sok - szűrt - napsütésre számíthatunk, de napközben átmenetileg vastagabb felhők is megjelenhetnek az égen. Legkorábban este számíthatunk a Nyugat-Dunántúlon záporok kialakulására. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de este a Kisalföldön már élénk északnyugati szél fúj majd. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható. Késő este 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A jelentősebb napi hőingás miatt öltözködjünk rétegesen.

A következő napok várható időjárása

2020.10.11. vasárnap: Főleg keleten még számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de nyugat felől egyre többfelé beborul az ég. A nyugati és a középső országrészben egyre többfelé várható eső, zápor, keleten estig még kicsi a csapadék esélye. A Dunántúlon sok helyütt megerősödik az északnyugati, máshol megélénkül az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton, északnyugaton 13 és 16, keleten, délkeleten 17 és 22 fok között alakul.

2020.10.12. hétfő: Nyugaton a változó felhőzet mellett hosszabb napos időszakok is lehetnek, másutt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Reggel, délelőtt több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, délutántól főleg a keleti országrészben várható csapadék. Sokfelé megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a csúcshőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul, de északkeleten 20, 22 fokot is mérhetnek.

Friss híreink:

10 szuperkönnyen tartható szobanövény: ezekkel még a kezdők sem tudnak hibázni
Éppen szobanövény vásárlás előtt állsz, de nem tudod milyet válassz? Esetleg nincs elég időd, de szeretnéd, ha a lakásodban azért lenne 1-2 növény? Habár manapság, ahogyan a kertészkedés is, a szobanövények tartása is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, sokan nem feltétlenül ismerik azokat a növényeket, amelyeket megvásárolnak. Ezzel nincsen semmi baj, de nem szabad elfelejteni, hogy hiába tűnhet a boltban gyönyörűnek egy növény, ha nem vagyunk tisztában az igényeivel és nem gondozzuk megfelelően, akkor hamar elbúcsúzhatunk tőle. Ugyanakkor számtalan olyan szobanövény van, amely minimális törődést igényel, így a kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele. Íme a 10 legnépszerűbb strapabíró növény, amivel még a kezdők sem lőhetnek mellé.

A világhírű magyar tök nyomában, avagy miért lett népszerű ez a fajta még külföldön is?
Szürke a héja, belseje narancssárga, a húsa sülve, mint a kenyér, úgy kérgesedik. A New York-i tőzsdén egykor jegyezték még ezt a magyar fajtát, amit a termőhelyéről, “nagydobosi “parázs töknek hívtak. Mitől más, miért is lett éppen ez a magyar fajta világhírű? A nagydobosi termelők próbálják megfejteni a híres tök titkát, de az Agrárszektornak elárulták azt is, mire érdemes figyelni, ha a piacon vagy a zöldségesnél sütőtököt vásárolunk.

Ezek a cégcsoportok kapják a legtöbb agrártámogatást Magyarországon: itt a lista
Csányi Sándor cégbirodalma kapta 2019-ben a legtöbb agrártámogatást, több mint 4,7 milliárd forintot - derül ki a K-Monitor elemzéséből. A képzeletbeli dobogó második helyén Mészáros Lőrinc és cégcsoportja áll 3,2 milliárd forinttal, 2019 egyik legnagyobb nyertese azonban a Claessens-család volt, akik 2,1 milliárd forint agrártámogatáshoz jutottak tavaly. Érdemes kiemelni, hogy a tavalyi évben nominálisan rekordösszeget, több mint 800 milliárd forintot tett ki az agrártámogatási kassza, amiből több, mint 80 százalék uniós finanszírozású támogatás volt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03