Nagyon sok kertész beleesik abba a hibába, hogy habár kellően odafigyel a paradicsomnövényekre, a kalcium pótlásáról megfeledkezik, ennek pedig súlyos következménye lehet. Ha ugyanis nem kap elegendő kalciumot a paradicsom, akkor még mielőtt leszedhetnénk a terméseket, elrohadnak a növényen. Ez nagyon bosszantó, hiszen azt gondolnánk, mindent megtettünk, gondosan felneveltük a növényeket, ám amikor már ehetnénk munkánk gyümölcsét, elpusztulnak.
A rohadás oka legtöbb esetben a kalcium hiánya, a paradicsomnak ugyanis szüksége van kalciumra és kalcium-karbonátra, amelyet általában a talajból tud felvenni. A termések idő előtti rohadásának elkerülése érdekében annyit kell tennünk, hogy gondoskodunk ennek a tápanyagnak a pótlásáról. Erre kiváló megoldás lehet az összetört, összezúzott tojáshéj: szárítsuk ki a megmaradt héjakat, majd zúzzuk őket porrá. A kalciumot ősszel érdemes a talajba dolgozni, de az ültetést követően a növények szára köré is ajánlott porrá őrölt tojáshéjat hinteni.