Ezenkívül a bizottság új maximális ólomtartalom szintet állapított meg az erdei gombára, a fűszerekre és a sóra vonatkozóan. Sztella Kiriakídisz egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos a döntéssel kapcsolatban elmondta, hogy az egészségtelen táplálkozás növeli a rák kockázatát. A határozat által biztonságosabbá és egészségesebbé teszik az élelmiszereinket, ahogyan azt az EU rákellenes tervében is vállalták. Ez egy újabb lépés az uniós élelmiszerláncban már most is magas és világszínvonalú uniós szabványok megerősítése felé - szögezte le. A szigorúbb határértékeket augusztustól 31-től kell alkalmazni. Azok a termékek, amelyek ezeket a fémeket az új határértékeken túl tartalmazzák, de az új szabályok hatályba lépése előtt kerültek a piacra, február végéig még értékesíthetők.
Nálad is van otthon ilyen élelmiszer? Akkor ezzel jó, ha tisztában vagy
Az Európai Bizottság új szabályozása nyomán változások történtek bizonyos élelmiszer-adalékanyagok tekintetében.