Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.14. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.14. csütörtök

agrarszektor.hu
Sokat fog sütni a nap, emellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a keleti és délnyugati megyékben lesz több a felhő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.07.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.07.14.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.07.14.) napon.

2022.07.14. csütörtök: Sokat fog sütni a nap, emellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a keleti és délnyugati megyékben lesz több a felhő. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 37 fok között várható. Késő estére általában 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

A következő napon várható időjárás

2022.07.15. péntek: Hidegfront szakadozott felhőzete vonul át felettünk észak-dél irányba, amely mentén - nagyobb számban az északi tájakon - zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős, a magasabban fekvő helyeken akár viharos közeli lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután általában 29 és 35 fok között alakul, de néhol egy-két fokkal hűvösebb lehet az idő.

Friss híreink:

Eddig bírták a magyar termelők: elképesztő tojásdrágulás jöhet Magyarországon
Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) Piaci Árinformációs Rendszerének (PÁIR) adatai szerint 2022-es év 26. hetében (június 27. - július 3.) a tojás bruttó ára a nagybani piacokon 44-50 forint volt, a fogyasztói piacokon pedig 50-55. Ezzel már elérte azt a szintet, amelyet Raskó György, agrárközgazdász prognosztizált, még májusban. Azóta viszont tovább nőhettek az árak. Kérdés azonban az, hogy fog-e még emelkedni a tojás ára, és ha igen, akkor meddig? Milyen árképző hatások érvényesülnek most az ágazatban? Mi várható a következő időszakban? Az Agrárszektor erről kérdezte meg Pákozd Gergelyt, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) elnökhelyettesét.

Itt a helyzetjelentés a magyar földekről: búcsút inthetünk az idei kukoricának?
Nem volt kegyes az idei év a szántóföldi növénytermesztőkhöz. A lényegében már tavaly ősz óta tartó száraz időszak mind az őszi, mind a tavaszi vetésű növénykultúrákat megviselte, és április vége, május eleje óta ugyancsak száraz és jobbára meleg hetek, hónapok vannak mögöttünk. Így, bár a vetések szépen alakultak, a gazdáknak hamarosan azzal kellett szembesülniük, hogy egyre komolyabb gondokat okoz a szárazság a földeken. Különösen igaz ez az ország keleti felére, ahol egész táblák, egész állományok mentek tönkre az elmúlt időszakban a csapadékhiány és a forróság miatt. A nyugati országrészbe jobbára volt elegendő csapadék, de azért ott sem lehetnek maradéktalanul elégedettek a termelők. Az Agrárszektor éppen ezért ismét megkérdezte a magyar gazdákat az idei évi tapasztalataikról, a már meglevő terméseredményeikről és a várható terméshozamokról és kilátásokról.

Közeleg a határidő! Nevezzen vagy jelöljön a 2022-es Portfolio Agrárdíjakra!
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legpéldamutatóbb agrárgazdasági szereplőket, és az év vége legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2022 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. Az elismerésekre tehát nyolc kategóriában július 31-ig lehet nevezni. Legyen Ön is a díjeső részese, pályázzon vagy jelöljön a rangos díjakra!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?