Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.10.09.) napon.
2022.10.09. vasárnap: Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. A délutáni óráktól már egyre kevesebb felhő zavarja majd a napsütést. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél megélénkül.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű. Késő este 6 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.
Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet.
A következő napon várható időjárás
2022.10.10 hétfő: A pára-, ködfoltok megszűnését követően a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, hazánk északkeleti felén-harmadán pedig jellemzően derült lehet az ég. Csapadék nem várható. A Kisalföldön megélénkül, időnként megerősödhet a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.
Friss híreink:
Vegyszer sem kell hozzá: így védekezhetnek a gyomok ellen a német gazdák
A német Zasso és az AGXTEND első alkalommal mutatta be a szántóföldön az XPower XPR Conceptet, egy új gyomirtási megoldást a szántóföldi növénytermesztők számára. Ez ugyanis egy nagyfeszültségű, vegyszermentes gyomirtó berendezés, amely a sorok közötti nem szelektív gyomirtásra lett kifejlesztve.
Ezeket a méregdrága élelmiszereket veszi most sok magyar: tudhatnak valamit?
A fogyasztók élelmiszerekbe vetett bizalma fontos kérdéssé vált a mai társadalomban. Mivel az étkezés a mindennapi élet része, a fogyasztókat egyre jobban érdekli, hogy mit esznek. A legtöbb esetben az illat, az íz és a kinézet alapján elég könnyen fel tudják mérni az élelmiszerek minőségét, de bizonyos tulajdonságok nem érzékelhetők a fogyasztók számára, például növényvédőszer maradványok vagy génmódosított alapanyagok jelenléte. Ez az oka annak, hogy sokakban felmerül a kérdés: tényleg bio-e a bio?
Itt az újabb áremelés: durván drágul ez a húsféle a magyar henteseknél
Magyarországon a képzeletbeli dobogó felső fokán kétségtelenül a csirke és a sertés áll, ami a húsfogyasztásunkat illeti. Bár a vadgazdálkodás itthon is fontos, úgy tűnik, hogy a vadakat sokkal inkább csodálni szeretjük, mintsem megenni. Évente mintegy tízezer tonna hasznosítható vadhús keletkezik, viszont így is mindössze kétadagnyi vadból készült ételt eszünk meg fejenként 365 nap alatt. Nem kapható ugyan minden sarki kisboltban, de nem is kell érte hosszú-hosszú köröket futnunk, ráadásul a tápanyag-összetétele is kiváló. Az, hogy miért nem szerepel rendszeresen a családok étlapján, az az alábbi cikkünkből kiderül.