Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.12. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.12. hétfő

agrarszektor.hu
Nyugat felől tovább csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor északon, északkeleten maradnak erősen felhős tájak - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.12.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.12.12.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.12.12.) napon.

2022.12.12. hétfő: Nyugat felől tovább csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor északon, északkeleten maradnak erősen felhős tájak. A fokozatosan gyengülő intenzitású havazás egyre inkább az északkeleti tájakra szorul vissza, majd késő délutántól máshol is kialakulhat helyenként hózápor. A nyugati szelet elsősorban a Győr-Budapest-Szolnok széles sávjában kísérik erős lökések. Kiemelten a Bakonyban hordhatja a havat a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Markáns hidegfront érte el hazánkat, emiatt hidegfronti hatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, illetve a reflexidő is megnyúlhat.

A következő napon várható időjárás

2022.12.13 kedd: Általában gyengén felhős, napos idő valószínű, de az északkeleti, keleti részeken előfordulhatnak felhős körzetek. Estétől nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik. A felhős tájakon hószállingózás, gyenge havazás nem zárható ki. A délnyugati, majd déli, délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Kora délután -3, +3 fok várható.

Friss híreink:

Érkezik az új szabályozás: 2023-tól átalakulhat a permetezés Magyarországon

A mezőgazdaságban - ezen belül is főként a növényvédelemben - számos új lehetőséget kínál a drónhasználat, amely javíthatja a kijuttatott hatóanyagok hatékonyságát, így költségmegtakarítást jelenthet a gazdálkodóknak. A drónhasználatot lehetővé tévő hazai szabályozás már rendelkezésre áll, de még több fontos tényező is elengedhetetlen ahhoz, hogy a drónok a mezőgazdaságban elterjedjenek. A megfelelő eszközök mellett többek között szakképzett drónkezelők kellenek, illetve szükség van olyan engedélyezett növényvédő szerekre is, amelyeket drónokkal is ki lehet juttatni. De melyek lehetnek a mezőgazdasági drónhasználat legfontosabb szempontjai és a drónos növényvédelem milyen konkrét előnyöket nyújthat a növénytermelő gazdálkodóknak? Mekkora az érdeklődés a drónpilóta képzés iránt, és milyen lehetőségek rejlenek ebben az új eljárásban? A Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián a szakemberek többek között ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat.

Ezt veszi most rengeteg magyar karácsonyra: őrült roham indult itthon

Egyre közeledünk sokak kedvenc ünnepéhez, hiszen hamarosan itt a karácsony, ami a legtöbb ember számára elképzelhetetlen a feldíszített fenyőfa nélkül. Jogosan mondhatjuk, hogy ebben a tekintetben is ahány ház, annyi szokás, hiszen ki erre, ki arra a fenyőfajtára esküszik, van, aki inkább a műfenyőt választja, és minden évben csak elő-elő veszi a szekrényből, de olyanok is akadnak, akik a földlabdás fenyőre esküsznek. Összegyűjtöttünk mindent, amit a 2022-es ünnepi szezonban tudni érdemes a fenyőfaárakról, illletve az egyes fajtákról, de azt is megmutatjuk, mit érdemes tudnia annak, aki nem az egy alkalomra vásárolt fenyőfa mellett dönt, hanem "örök" darabot választ.

Durva, ami a magyar krumplival történik: ehhez jobb lesz hozzászokni?

Nem csak az étkezési krumpli termesztése mutat csökkenő tendenciát hazánkban, a vetőburgonya termőterülete is fogyatkozik. Az Agrárszektor által megkérdezett szakember szerint az importőrök túl erősek, a hazai termesztésű vetőburgonya háttérbe szorult az utóbbi években.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32