Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.14. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.14. szerda

agrarszektor.hu
Jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, csupán átmeneti vékonyodások, szakadozások lehetnek a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.12.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.12.14.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.12.14.) napon.

2022.12.14. szerda: Jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, csupán átmeneti vékonyodások, szakadozások lehetnek a felhőzetben. Számottevő csapadék nem valószínű, de északon helyenként hószállingózás, másutt csepergés előfordulhat. A déli, délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon időnként megélénkülhet szerdán.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -4 és +3 fok között valószínű.
Késő este -4 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2022.12.15 csütörtök: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben akár nagyobb területen is szakadozottabbá válthat a felhőzet és lehet több-kevesebb napsütés. Estig helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat, estétől az ország nyugati felén eső várható. A déli, délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A maximum -1 és +8 fok között valószínű, északkeleten várható a hidegebb.

Friss híreink:

Döbbenetes dolog derült ki a magyar gazdákról: ez tényleg nem fontos nekik?

A természeti csapások ma már olyan mértékben veszélyeztetik a mezőgazdasági termelést, hogy irreális kockázatot vállalnak azok a gazdálkodók, akik valamilyen módon nem biztosítják be magukat. A gyakorlatban mégis az látszik, hogy - miként az idei súlyos aszály kapcsán is kiderült - sokan egyáltalán nem kötnek biztosításokat, és más, állami vagy uniós támogatásokra épülő biztosítási rendszerhez sem csatlakoznak. De hogyan működik ma Magyarországon a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer, és milyen elemei vannak? Az öngondoskodás fokozásával miként csökkenthetik a gazdálkodási kockázatokat a mezőgazdasági termelők, ennek érdekében milyen hozzájárulásokat és díjakat kell fizetniük, illetve milyen támogatásokat vehetnek igénybe? A szakértők ezekre a kérdésekre keresték a választ a Portfolio Agrárszektor 2022 konferencián.

Külföldre vinnék ezeket a magyar a zöldségeket: itthon alig kell, pedig van bőven

A gyökeresen megváltozott piaci és gazdasági helyzet hatalmas kihívásokat okoz a magyarországi kertészetekben. Az egyértelműen látszik, hogy a hazai gyümölcstermesztő felület 40-50 százaléka korszerűtlen és potenciálisan versenyképtelen, a következő 2-3 évnek pedig valószínűleg komoly piactisztító hatása lesz a gyümölcstermelők tekintetében, és nagyon sokan ki fognak majd esni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián Siófokon. A szakemberek emellett arról is beszéltek, hogy habár nagyon megdrágultak idén a hajtatott zöldségek itthon, ezzel egyenesen arányosan egy 25-40 százalékos forgalomcsökkenés is tapasztalható Magyarországon, és várhatóan a piac jövőre csak még tovább fog szűkülni, ami miatt sokan elkezdhetik az exportpiacokra szállítani a hazai árut.

2023-ban jön az új törvény: ez óriási változásokat hozhat a magyar agráriumban

Napjaink egyik legsürgetőbb problémája a magyar agráriumban, a generációváltás és a gazdaságátadás, amely téren komoly változásokat hozhat a 2023. január elsején hatályba lépő gazdaságátadási törvény. A szakemberek szerint azonban a jogszabályi módosulás nem fogja megoldani ezeket a gondokat Magyarországon, sokkal nagyobb nehézséget okoz azonban az, hogy gyakran nincs meg az akarat, illetve a megfelelő hozzáállás a partnerek részéről a gazdaságátadás során - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián Siófokon

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32