Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.17. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.17. szombat

agrarszektor.hu
A frontális csapadékrendszer délelőttre elhagyja hazánkat, mögötte fokozatosan vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb napsütés az északnyugati megyékben lehet - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.12.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.12.17.) napon.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.12.17.) napon.

2022.12.17. szombat: A frontális csapadékrendszer délelőttre elhagyja hazánkat, mögötte fokozatosan vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb napsütés az északnyugati megyékben lehet. Ezzel szemben az északkeleti, keleti harmadban végig felhős marad az ég, arrafelé egy összeáramlás mentén lehet még havazás, havas eső, másutt kisebb az esélye ennek. Többfelé erős lesz az északnyugati szél, illetve a hegyvidéki tájakon viharos erejű széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.
Késő estére többnyire -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Pénteken északnyugat felől megkezdődik a hideg levegő beáramlása, így egyre inkább hidegfronti hatás lesz tapasztalható, ami szombaton is kitart. Az arra érzékenyeknél fejfájást, koncentrációzavart, vérnyomás-ingadozást okozhat. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.12.18 vasárnap: Tovább csökken a felhőzet, nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható. Estétől nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul.

Friss híreink:

Őrület, ami a magyar piacokon zajlik: ennyiért árulják a mákot itthon

A mák a magyarok egyik kedvenc süteménytölteléke, a karácsonyi ünnepek elképzelhetetlenek a mákos bejgli, mákos guba vagy a bobajka nélkül, de a réteseknek is kedvelt tölteléke, hogy a többi mákos ételről már ne is beszéljünk. Mostanra azonban ezek a különben egyszerűbb ételek már lassan a luxus kategóriába kerültek, mivel - több más élelmiszerhez hasonlóan - az étkezési mák is jelentősen megdrágult, a karácsonyi időszakban a mákos édességek kedvelői arra számíthatnak, hogy a kedvenceikhez szükséges alapanyag akár 30-50%-kal drágábban kapható, mint egy évvel korábban.

Terveiről vallott a fiatal magyar gazda: ezzel a módszerrel turbózná fel a gazdaságát

Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt egyértelműen az öntözésfejlesztést tűzte ki fő iránynak a következő időszakra a Bács-Kiskun megyei Dunapatajon található Új Élet Mezőgazdasági Kft. Habár az elmúlt években is sokat fordított erre a cég, és az 1400 hektáros területből már közel 300 hektár öntözhető, a termésstabilitás, valamint a biztos működés miatt a jövőben is tervenk ilyen jellegű beruházásokat. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év fiatal agrárszakembere ifj. Dusnoki Csaba, az Új Élet Mezőgazdasági Kft. termelésirányítója lett.

Új korszak kezdődött a magyar agráriumban: így változhat meg a gazdák élete

Elképesztő ütemű technikai-technológiai fejlődés zajlik a világban, és ez alól az agrárgazdaság sem vonhatja ki magát. Az innovációs megoldások gyakorlati felhasználása általában nem olcsó, de aki megismeri és alkalmazni tudja azokat, lépéselőnyre tehet szert az egyre élesebbé váló agrárpiaci versenyben. A Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián, Siófokon az előadók ismereteiket, tapasztalataikat és egyedülálló ötleteiket osztották meg, melyek igazi áttörést hozhatnak az egész hazai agráriumban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32