Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.05. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.05. csütörtök

agrarszektor.hu
Eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd a nap második felében a legtöbb helyen határozottan csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.01.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.01.05.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.01.05.) napon.

2023.01.05. csütörtök: Eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd a nap második felében a legtöbb helyen határozottan csökken a felhőzet. Elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. A délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, több helyen erős, néhol viharos lökések is lehetnek.

A hőmérséklet kora délután 9 és 15,
késő este 4 és 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront érkezik, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
A cselekvési reakció késhet, a szervezet görcskészsége erősödhet.

A következő napon várható időjárás

2023.01.06 péntek: Főleg északkeleten és délnyugaton rétegfelhős tájakra, majd napközben átmenetileg magasszintű felhőzetre is számíthatunk, emellett hazánk nagy részén több órára kisüthet a nap. Ködfoltok lehetnek. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. Az északnyugati, majd délnyugati szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7, 12 fok között alakul, de északkeleten csak 4, 6 fok valószínű.

Friss híreink:

Ijesztő, ami a földeken zajlik: pokoli a drágulás, már ennyibe kerül egy hektár

A tizenkilenc uniós tagállam közül, amelyekről rendelkezésre állnak 2021-re vonatkozó adatok is, egy hektár szántóföld ára a skála egyik végpontját jelentő, 3661 eurós horvátországi átlagtól a luxemburgi 47290 eurós átlagig terjedt. A tartomány felfelé valószínűleg még bővülni fog, mivel Hollandiában már 2020-ban is 71 ezer euró felett járt egy hektárnyi szántóföld átlagára, és a termőföldárak az ország valamennyi régiójában meghaladták a 2021-es uniós átlagárat is. A haszonbérletek terén a legutolsó - 2020-as - adatok alapján még mindig Olaszország vezet, a legolcsóbban pedig Szlovákiában lehetett földet bérelni. A termőföldárak terén Magyarország az unió alsó harmadában, a haszonbérleteket illetően viszont a középmezőnyben található.

Kiderült az igazság az árstopos burgonyáról: ezt jobb, ha minden vásárló tudja

Fogytán van a hazai termesztésű burgonya a tárolókban, de hacsak nem történik valami váratlan esemény, január végéig még kitarthatnak a készletek. Noha november elején, amikor a burgonyára is ársapka került, még úgy látszott, csak december végéig, január elejéig vannak elegendő készletek, de a hír hatására óvatosabbak lettek a fogyasztók és a kereskedők. Áruhiánytól nem kell tartani, de éppen az ársapka az, ami nehézségeket okozhat az ellátásban - mondta el az Agrárszektor által megkeresett Országos Burgonya Szövetség és Termék Tanács (OBTT).

Sokan nem ismerik a szabályokat: csak így tudsz traktort vezetni Magyarországon

Bár a legtöbben csak a földeken látunk traktorokat, kombájnokat és egyéb mezőgazdasági gépeket, azért valahogy el is kell oda jutniuk a telephelyükről. Hacsak a vezetők nem akarnak a kertek alatt, jelöletlen utakon közlekedni, akkor fel kell hajtaniuk a közutakra is. Mivel azonban ezek a járművek nagyobbak, lassabbak és több helyre van szükségük a manőverezéshez, gyakran teljesen más szabályok vonatkoznak rájuk, mint a forgalomban részt vevő többi gépjárműre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32