Sok húsboltban a húsvét kiemelt időszaknak számít, azonban az ATV Híradó által felkeresett debreceni üzletben kénytelenek voltak árat emelni. Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. cégvezetője úgy fogalmazott, hogy párszáz forintos emelést tudtak eszközölni, mivel nagyon árérzékenyek a vevők. A megkérdezett vevők szerint biztosan drágulni fog idén a sonka, van, aki úgy fogalmazott, "minden emelkedik, csak a fizetésünk nem". Ugyanakkor vannak olyan vásárlók, akik úgy próbálnak spórolni, hogy idén kisebb sonkadarabokat vesznek, és nem egészet. Persze, akadnak olyanok is, akik a hagyományos, jó minőségű sonkáért hajlandóak - vagy éppen tudnak - többet is fizetni. A szakemberek szerint a sonkavásárlásnál az a legszerencsésebb, ha valaki egy héttel az ünnep előtt veszi meg a sonkát, majd még otthon egy kicsit szárítja, utána pedig legalább két lében főzi meg.
Tarolnak ezek a húsfélék a magyaroknál: rengetegen veszik ezeket húsvétkor
Az olcsóbb sonkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe - ez a minőség romlásával is jár.