Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.15. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.15. kedd

agrarszektor.hu
Alapvetően továbbra is derült, napos idő várható, azonban különösen a délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a főként közép- és magasszintű felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.08.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.08.15.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.08.15.) napon.

2023.08.15. kedd: Alapvetően továbbra is derült, napos idő várható, azonban különösen a délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a főként közép- és magasszintű felhőzet. Gyenge záporeső délutánig, késő délutánig legfeljebb egy-egy helyen lehet, majd elsősorban az Alföldön már növekszik a zápor, zivatar esélye. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás. Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő.

A következő napon várható időjárás

2023.08.16 szerda: Napos idő valószínű erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. Elszórt jelleggel, a nap bármely szakában előfordulhat zápor, zivatar. Zivatarokat leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. A csúcsérték 29 és 34 fok között várható.

Friss híreink:

Véget ért az olcsó élelmiszerek kora: itthon senki ne számítson árcsökkenésre

Már másfél hónapja él az élelmiszerboltok meghatározott körére előírt kötelező akciózás, amely végül felváltotta az élelmiszerárstopot. A kormány folyamatosan közli, hogy milyen rendkívüli csökkenések figyelhetők meg az élelmiszerárak, a KSH ennél sokkal óvatosabb adatokat közöl, az agrárközgazdász szerint azonban a látszat csalóka, mert amíg egyes termékeknél valóban lehet némi árcsökkenés, másoknál épp az ellenkező előjelű folyamat, a drágulás figyelhető meg. Bármi is történjen azonban a következő hónapokban, egy dolgot biztosra vehetnek a magyar vásárlók, hogy hazánkban az élelmiszerárak gyakorlatilag utolérték a nyugat-európai árszintet, emiatt azonban nem várható komolyabb árcsökkenés a jövőben. A szakember kereken kimondta: véget ért az olcsó élelmiszerek kora.

Sorra adják fel a méhészek - nincs már jövője az ágazatnak?

Egyre kétségbeejtőbb a méhészek helyzete, de nem csak Magyarországon, az Európai Unió többi nagy méztermelő országában is. Hiába adott jó mézet a napraforgó, a méhészeknek semmi okuk nincs az örömre: az uniós mézpiacok befagytak, gyakorlatilag nincs semmi felvásárlás, és még ha fel is bukkan egy-két hirdetés, olyan alacsony árat kínálnának a mézért, hogy azon nem éri meg értékesíteni. Az ágazatban egyre inkább eluralkodik a világvége-hangulat, egyre több magyar méhész gondolkodik azon, hogy végleg hátat fordít a szakmának. A közkeletű vélekedés szerint ha az Európai Unió nem tesz határozott lépéseket a termelői védelme érdekében, akkor annak a jövőben katasztrofális következményei lehetnek a méhészeti ágazatra és a mezőgazdaságra nézve is.

Fillérekért juthatsz így hozzá a zöldséghez: mutatjuk, hogy szerezd be olcsón

Régen egyértelmű volt, hogy a zöldségek, egynyári virágok magjaiból érésükkor mindenki szedett, és ezt vetette el a következő év tavaszán. Ma ez már nem ennyire egyszerű, lévén az F1-es hibrid növények esetén a második utódnemzedék (sokszor a beépített fajtavédelem miatt is) lehet, hogy nem is hasonlít majd az elsőhöz. Tehát az idei szép nagy paradicsomokból szedett magokból - ha az egy hibrid fajta volt - jövőre jó eséllyel kicsi, kevés és nem ízletes paradicsomunk lesz.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így kezdene új életet rengeteg magyar: tényleg milliókat lehet kaszálni néhány hónap alatt?

Már korábban is felhívtuk rá az olvasóink figyelmét, hogy a TikTokot pörgetve olyan videókba ütközhetünk, melyek a külföldi, befektetési célú ingatlanvásárlást népszerűsítik. Legutóbb egy olyan tartalomgyártót mutattunk be, aki a spanyolországi ingatlanpiacon tevékenykedik, most azonban a világ túloldalán fekvő Thaiföld ingatlanjait ajánló videósra bukkantunk. De vajon milyen kockázatai lehetnek egy thaiföldi lakásvásárlásnak?

Horror árakkal indul a 2023/24-es tanév: nincs mese, ezt ki kell fizetnie a szülőknek

Idén kiemelten fontos szerepe lehet annak, hogy milyen áron szerezhetők be a tanszerek, hiszen a magyarok igencsak árérzékenyek lettek, ami a tartósan kétszámjegyű infláció és a fizetések reálértékének a csökkenése mellett nem csoda. Egyes boltláncok ,például a Lidl, számos terméket, színes ceruzákat, rajzlapokat, temperákat, festékeket, vonalzókat és körzőket tavalyi áron kínálnak a vásárlóknak, de még így is jelentős többletkiadással számolhatnak az iskolát, pláne az egyetemet szeptemberben elkezdő vagy folytató diákok szülei. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29