Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára

Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára

agrarszektor.hu
Dabason épült fel Közép-Európa jelenleg legmodernebb és legkorszerűbb takarmányüzeme, amely nemcsak a hazai, hanem 700-800 kilométeres körzetbe az exportpiacokat is képes lesz kielégíteni. A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött létre azzal, hogy elkészült a vállalat 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, és 7000 négyzetméter beépített technológiával rendelkező takarmánygyára.

A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött most létre két év tervezés és két év kivitelezés után. A 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, valamint 7000 négyzetméter beépített technológiájával méltán mondhatjuk azt, hogy Közép-Európa legmodernebb takarmánygyártó üzemét és rendszerét adtuk át. A három takarmánykeverővel, két granuláló vonalon, óránkénti 25 tonnás kapacitással, ha kell, összességében másfél millió tonna tápegyenértéket fogunk itt előállítani. Ez azt jelenti, hogy a vállalat mintegy 700-800 kilométeres körzetében hatékonyan és piacképesen tudunk majd termékeket eljuttatni Észak-Olaszországtól Németországig, Lengyelországon át egészen Romániáig, illetve Moldáviáig

- tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, 2024-ben ez az üzem nemcsak a térség, hanem Közép-Kelet-Európa egyik legkomolyabb takarmánygyártó rendszereként fogja a hazai, és az exportpiacokot is kielégíteni.

Koppány György, a Vitafort Zrt. tudományos igazgatója lapunknak elmondta, a technológiai sor három keverőgépből áll, amelyből kettő kiegészítő takarmány és késztáp gyártásra alkalmas, a harmadik pedig nagy töménységű premix előállítására. Hangsúlyozta, a cég erősen gondolt arra is, hogy a gyógyszer-átszennyeződés, amely elkerülhetetlen gyógyszer alkalmazása esetén a takarmányokban, az ne legyne nagyon jelentős. 

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!