Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.28. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.28. csütörtök

agrarszektor.hu
A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.09.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.09.28.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.09.28.) napon.

2023.09.28. csütörtök: A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb kevés fátyolfelhő fordulhat elő. Csapadék nem lesz. A szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.
Késő estére általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A jelenlegi időjárási helyzetben a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van.

A következő napon várható időjárás

2023.09.29 péntek: Derült, napos, száraz idő várható, helyenként kevés gomolyfelhővel. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A délutáni órákban 23, 28 fok valószínű.

Friss híreink:

Beindul a rovarbiznisz – Több mint hatmilliárdos üzem épül Magyarországon

Szakértők szerint a takarmány célú rovarpiac az évtized végére eléri az évi 2 milliárd eurós összforgalmat, éves szinten 1 millió tonna rovarlisztet termelve. Már Magyarországon is van olyan piaci szereplő, amely a rovarfehérjék előállításával újabb lehetőségeket nyújthat az agráriparban.

Lassan vége a magyar krumplinak is - teret hódít az import az országban

Évről évre egyre kevesebb krumplit termesztenek Magyarországon, a zsugorodó területek miatt pedig a termésmennyiség is folyamatosan csökken - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Kiemelték, ez a zuhanás az étkezési- és a vetőburgonyára egyaránt igaz, amit jól tükröz az is, hogy jelentősen megugrott az import mennyisége hazánkban, az étkezési burgonya esetében például 35-40 százalék körül mozog évente, a behozatal jellemzően Lengyelországból, Németországból és Franciaországból érkezik.

Ültetés ősszel: itt a lista, ezek a növények még most is a kertbe kerülhetnek

Az ősz az ültetések ideje maradt a köztudatban annak ellenére is, hogy a konténeres, cserepes növényeket - melyeknél kiültetéskor gyakorlatilag nincs gyökérsérülés - fagymentes időben bármikor ültethetjük, akár a nyári melegben is - ha öntözni tudjuk. Sok olyan dísznövény van, melyek gyümölcsöt teremnek, vagy gyógy-, és fűszernövények is egyben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutális lakhatási krízis érik Magyarországon: erre rámehet az idősek háza, lakása is

Miközben egyre több embernek jelent gondot a lakhatás Magyarországon, egyre többen élnek a szükségleteiket meghaladó ingatlanokban. Rengeteg idős magyar él olyan lakásokban, amelyek túl nagyok az igényeikhez, és minden télen kihívást jelenthet felfűteni, felújításra pedig nem jut pénz. A tavalyi év energiaválsága rámutatott, mekkora átok lehet egy olyan ingatlan, amelynek méretei nem passzolnak a háztartás szükségleteihez, azóta pedig a rekordinfláció miatt még kardinálisabb kérdés lett a rezsin való spórolás. Közeleg 2023 tele, a lakhatási krízis viszont egyre mélyül, egyre többen szegényednek el, és legfőképpen az idősödő korosztályban. Mi lehet a megoldás? Egy lakáscsere valóban megoldhatja az idősek összes anyagi problémáját?

Húzós ősz vár a magyar autósokra: nincs mese, ennek mindenki megfizeti az árát

A rossz utak nemcsak bosszantóak, hanem veszélyesek is az autósok számára, hiszen károsíthatják az autók alkatrészeit, és ronthatják a biztonságos közlekedést. Kuczik Zsigmond, az Autószerelők Országos Egyesületének alelnöke elárulta nekünk, hogy milyen alkatrészeket kell leggyakrabban javítani vagy cserélni a rossz utak miatt, és mennyibe kerül ez az autótulajdonosoknak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?