Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.02. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.02. csütörtök

agrarszektor.hu
Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Nyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, azonban az északkeleti völgyekben néhol tartósabban felhős maradhat az idő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.11.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.11.02.) napon.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.11.02.) napon.

2023.11.02. csütörtök: Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

Nyugat felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, azonban az északkeleti völgyekben néhol tartósabban felhős maradhat az idő. A déli óráktól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, estétől főként az északi országrészben várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, az Észak- és Nyugat-Dunántúlon megerősödik, illetve helyenként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 16 és 21 fok között alakul, de az északi szélcsendes völgyekben ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő.
Késő estére 9, 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás léphet fel, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.11.03 péntek: Hullámzó front vastag felhőzete vonul kelet felé. Kora délelőttig inkább a Tiszántúlon lehet több-kevesebb napsütés, napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, de gomolyfelhők még képződhetnek. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik a délkeleti, majd a délnyugatira forduló szelet. A hőmérséklet hajnalban általában 8, 15 fok között alakul, északkeleten hidegebb is lehet. A csúcsérték 13 és 21 fok között valószínű, keleten lesz melegebb.

Friss híreink:

Megszólalt a szakértő: magunknak köszönhetjük az irreális sertésárakat

Manapság számos kérdést vet fel, hogy a jelenlegi húsfogyasztásunk fenntarthatatlan, ezért egyre több vegetáriánus és vegán húshelyettesítő termékekkel találkozhatunk a polcokon. Ezeket tipikusan nem a húselőállító cégek gyártják, így szinte egyedülálló, hogy a Pápai Hús mégis úttörőnek számít ezen a fronton Magyarországon. Kérdés, hogy vajon tényleg megérte-e belevágnia ebbe a 110 éve húsfeldolgozással foglalkozó vállalatnak? Szappanos Péter, a vállalat ügyvezetője többek között erről mesélt most az Agrárszektornak, illetve arról, hogy milyen súlyos problémákkal kell megküzdeni a sertéságazatnak. Egy biztos: a helyzet nehéz, kilábalni pedig még nehezebb lesz belőle.

Új terv látott napvilágot: betonporral szórnának be több hektár szántóföldet

Egy ír cég elsőre megdöbbentő ötlettel állt elő, betontörmelékkel hintik be a szántóföldet. A várakozások szerint ez nem csak a talajra lesz jó hatással, hanem a klímaváltozással való küzdelemben is segíthet. Tényleg jót tesz az élelmiszertermelésnek és a bolygónak, ha több száz tonna betonporral szórnak fel ötven hektár szántóföldet Chicago mellett?

Csalódtak a gazdák: ezzel a növénnyel nem biztos, hogy kaszálnak idén

Noha a tavalyi, történelmi aszályt hozó év és a katasztrofális terméseredmények ellenére idén nőtt a napraforgó vetésterülete Magyarországon, rengeteg volt a kérdőjel a növény körül. Augusztusig minden adott volt rekordterméshez, ám a nyár végi hőhullám végül keresztül húzta a számításokat. Az előrejelzések szerint azonban még így is megvolt az esély a 3 tonna/hektáros átlaghozamra. De milyen lett végül a termés? Hogyan látják a helyzetet a hazai termelők? Rendelkeznek-e elegendő raktárkapacitással a termény biztonságos betárolására? Az Agrárszektor ennek járt utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Rab Árpád: 20 éven belül megszülethetnek azok a magyarok, akiknek sohasem kell majd meghalniuk

"Nem a mesterséges intelligencia fogja elvenni a dolgozók pénzét, hanem azok a munkatársaik, akik használni fogják az új technológiákat" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Dr. Rab Árpád, trendkutató. Az NKE EJKK ITKI tudományos főmunkatársával többek között a Z-generáció előtt álló legnagyobb kihívásokról, a mesterséges intelligencia fejlesztéséről, veszélyeiről valamint a munkaerő-piacra gyakorolt hatásairól is beszélgettünk. De kiderült az is, mekkora hatalmas ellentmondások feszítik az egészségügyet, miközben a neurobiológia nagy forradalma már rövid időn belül elhozhatja a leggazdagabbak számára a "halhatatlanságot", ami idővel lecsuroghat a társadalom alsóbb rétegeibe is.

Elképesztő dolog derült ki a kávézásról: fogadjunk, hogy ezt eddig te sem tudtad!

Sok esetben betegség vagy valamilyen érzékenység miatt kell lemondanunk egy-egy ételről vagy italról. A kávé esetében is előfordulhat, hogy nem fogyaszthatjuk tovább, vagy egy időre korlátoznunk kell a bevitelét. Mindegy, hogy milyen indok miatt mondunk le róla, számos alternatíva létezik, hogy valami hasonló itallal indíthassuk a napunka. Hogy melyek ezek? Erről Ressely-Szarvas Veronika dietetikus, az MDOSZ Kommunikációs Bizottságának elnöke mesélt a HelloVidéknek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 06:03